Muldvarpeskud på butterdejsbund

Muldvarpeskud på butterdejsbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Muldvarpeskud på butterdejsbund, billede 4 Muldvarpeskud på butterdejsbund, billede 1 Muldvarpeskud på butterdejsbund, billede 2 Muldvarpeskud på butterdejsbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.svesker
 
 Bund:
6 butterdejsplader
 
 Vaniljecreme:
4 æggeblommer
100 g.flormelis
1 spsk.maizena
2.5 dl.piskefløde
1 vaniljestang
 
2.5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
50 g.chokolade
 
Opskrift:
Sveskerne koges i vand der lige dækker i 15 minutter. Tages op og moses med en gaffel eller stavblender.


Bund: Butterdejen samles til 2 stykker af 3 plader hver. Skæres ud til 2 runde bunde i ens størrelse, den ene skal der kun bruges en kant på ca. 5 cm. som lægges oven på den anden. Lægges på bagepapir og bages i alm. ovn ved 200 grader C til den er hævet og pæn lysebrun.

Vaniljecreme:
Rør æggeblommer med flormelis og maizena røres i. Varm fløden med vaniljekornene til kogepunktet og rør det i æggemassen. Hæld tilbage i gryden og varm til kogepunktet under omrøring. Lad cremen afkøle. Rør nu og da, så der ikke dannes skind.


Når alle tingene er afkølet, så piskes fløden til flødeskum, og den blandes med vaniljecremen.


Butterdejsbunden placeres på et fad, sveskemos lægges ovenpå, dernæst den blandede creme. Til slut rives der mørk chokolade ud over og kagen er klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 8170 gange,
og udskrevet 49 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu