Græskarkernebrød

Græskarkernebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Græskarkerner

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Merete

Indsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
2.5-3 dl.lunkent vand
1 tsk.urtesalt
2 spsk.olivenolie
150 g.grahamsmel
150 g.hvedemel
1 hånfuld græskarkerner
1 æggeblomme (kan udelades)
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olien. Rør urtesalt og mel i men gem lidt af melet til æltningen. Tilsæt græskarkerner ælt dejen sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt så meget mel i som den kan tage uden at blive for fast og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og lad det hæve på et lunt sted i 20 min. Pensl det evt. med æggeblomme og bag det i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. Lade det afkøle på en bagerist.

Tips:

Bagetiden kan variere alt efter ovn





karakterer:
Opskriften er vist 12971 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-18 11:36:16
Jeg tror 2dl vand er nok til mængden af mel. Jeg forsøgte med 2,5dl men det var også for meget.

  -   2015-11-19 21:05:04
Alt for lidt mel til den mængde vand! Måtte tilsætte 150 g mere for at få en dej der kunne æltes.