Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt af : Maja Dahl Møller Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen kan også laves i en foodprocessor. En tærteform beklædes med dejen (kun i bunden, kanten skal jo være af kransekage). Bages ca. 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe.
Mens bunden bages laves dejen til kransekagekanten: Marcipan, sukker og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Dette sprøjtes nu i en sprøjtepose rundt i kagens kant. Kages bages yderligere 4-6 min, eller til kanten er gylden. (tips bundene kan også laves dagen i forvejen) Når kagen er afkølet skal bunden pensles med chokolade. Chokoladen smeltes sammen med smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen. Jordbærfromagen må gerne være lavet dagen i forvejen, ellers mindst et par timer før. Fremgangsmåde: Bærrene, sukkeret og vaniljesukkeret kommes i en gryde som bringes i kog så sukker smelter. Bærrene blendes til en ensartet masse. Når ”grøden” er afkølet lidt kommes husblassen i. Massen røres rundt så det ikke stivner helt. Når den er ved at sætte sig vendes den forsigtigt i den piskede fløde (creme fine kan også bruges, det er bare svært at piske stift nok). Når det er kølet ned og stift kommes det i en sprøjtepose og fordeles på bunden. Nu skal bærrene skylles, duppes tørre med et rent viskestykke og halveres. Bærrene fordeles på kagen. Ribsgele varmes i bryde eller mikroovn til det er tyndt nok til og kunne pensles på bærrene. Mængde bruges efter smag og behag. Hvis bærrene er helt dækkede af geleen, kan kagen holde sig længere på køl. Kagen skal nu i køleskabet til geleen er stivnet. Og så er det ellers bare at servere og høste rosen |
|
Opskriften er vist 47362 gange,
og udskrevet 714 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2015-05-15 15:12:27 Kan man lave hele bunden færdige 1-2 dage før.. (mørdej og kransekage kant). og så i fryser eller køl |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne