Laksetærte 02

Laksetærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
150 g.hvedemel
0.25 tsk.salt
75 g.koldt smør
1 æggeblomme
2 spsk.kold vand
 
 Fyld:
400 g.laksefilet
2 dl.Cheasy fraiche 9%
2 spsk.citronsaft
2 æg
5 spsk.hakket persille
2 revne gulerødder
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Dej:
Kom mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og hak det ind i melet med en kniv, til blandingen ligner reven ost.
(Brug hænderne så lidt som muligt - dejen må ikke blive varm.)
Tilsæt æg og vand og saml dejen til en kugle.
Stil den i køleskabet i ½-1 time.

Fyld:
Damp laksefilet i 1 dl vand med salt i 5 minutter.
Lad fisken dryppe af i et dørslag og køle lidt af.
Pisk syrnet fløde, citronsaft, æg, persille, gulerødder, salt og peber sammen.
Del fiskekødet i små stykker med en gaffel eller kniv og bland det i.

Sammenblanding af det hele:
Rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse og beklæd en 24 cm tærteform med den.
Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 225 grader C. alm. ovn i 10 minutter på midterste rille i ovnen.
Fordel laksefyldet i tærtebunden.
Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 11259 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu