Brisselstuvning med krebsehaler

Brisselstuvning med krebsehaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Brisselstuvning med krebsehaler, billede 4 Brisselstuvning med krebsehaler, billede 1 Brisselstuvning med krebsehaler, billede 2 Brisselstuvning med krebsehaler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.Kalvebrissel
 
 Court bouillon:
5 dl.Vand
1 dl.Eddike
1 Gulerod
1 Løg
3 Laurbær
20 Sort peberkorn hele
 Salt
 
 Stuvning:
250 g.Champignon
25 g.smør
2.5 dl.Piskefløde
1 tsk.citronsaft
150 g.krebsehaler
 
 Smørbolle:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
 Vol-au-vent:
450 g.butterdej, frost
1 æg
 hvedemel
 
Opskrift:
Brislerne skylles og udvandes i rigeligt vand i 3-4 timer, vandet skiftes et par gange. Blancheres i spilkogende vand 3-4 min Tages op og afkøles evt. i koldt vand indtil du kan holde ved dem. Hvorefter åre og hinder pilles af ”flåes”

Court bouillon:
Alle ingredienserne til Court bouillon koges op. Brislerne koges møre i bouillonen ca. 20 min Køles af i bouillonen Kan med fordel koges dagen før.

Stuvning:
Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte alt efter størrelsen. De ristes i smørret. Tilsæt citronsaft og piskefløde og kog det op. Jævnes med smørbolle til en tilpas tykkelse stuvning. Til slut tilsættes de kogte kalvebrisler som er skåret i mindre tern samt krebsehaler, evt. skyllet i varmt vand (ikke kogende).

Stuvningen fyldes i de bagte Vol-au-vent og serveres varme/lune. Alternativt til Vol-au-vent kan tarteletter bruges.

Se opskrift på Vol-au-vent her





karakterer:
Opskriften er vist 1925 gange,
og udskrevet 72 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu