Rejesouffle

Rejesouffle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers 4 Pers
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Rejesouffle, billede 4 Rejesouffle, billede 1 Rejesouffle, billede 2 Rejesouffle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rejesoufle:
300 gram Tigerrejer uden skal, rå
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Rød frugtfarve
   
  Fleurons:
2 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Hummersauce:
2.5 dl. Hummersuppe 1 pakning hummersuppe fra Royal Greenland indeholder 2 poser med 200 gram i hver
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Dampet spinat:
400 gram Babyspinat, frisk
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Tigerrejer uden skal, kogte
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rejesoufle:
Tø rejerne op hvis de er frosne. Gå dem efter for tarm hvis tarmen, tag 1 tigerreje fra pr. person, disse gemmes til pynt.

Resten af rejerne blendes med salt. Tilsæt æggehvide tilsættes mens blenderen kører. Rejerne blendes til en ensartet rejemasse, men der må gerne være lidt struktur i.

Piskefløde piskes til skum, som vendes med lidt rød farve så den bliver rejefarvet.

Flødeskummet vendes med rejemassen og fyldes i små ildfaste portionsforme, evt. ramekiner

Portionsformene dampes i vandbad i gryde under låg, helst med en rist i bunden, f.eks. en fiskegryde ved lav varme i 10-12 minutter, kan måske også gøres i en dampovn.


Fleurons:
De optøede butterdejsplader stikkes ud med en udstikker formet som en fisk, alternertivt formet som en halvmåne som pensles med sammenpisket æg og bages ved 225 grader C. alm. Ovn i ca. 10 minutter.

Hummersauce:
Hummersuppen varmes forsigtigt op, kan evt. jævnes lidt med en smørbolle.

Dampet spinat:
I en anden pande dampes den skyllede spinat i smør.

Pynt:
Rejerne til pynt vendes i lidt mel og steges på pande i lidt smør.

Servering:
Rejesouflerene serveres med den smørdampede spinat, hummersauce og butterdejsfleuron.





karakterer:
Opskriften er vist 3920 gange,
og udskrevet 50 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9741 (2319 kcal)
KJ pr. Pers 2435 (579 kcal)
Vægt ialt 1205 gram
Vægt pr. Pers 301 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 808 KJ (192 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 15.1 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu