Laks med sauce grelette

Laks med sauce grelette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.filet af laks
 
 Kogelage:
 Hoved og skrog fra fisken
1.5 l.vand
4 spsk.hvidvinseddike
 salt
 peber
2 laurbærblade
3 persillekviste
 
 Sauce:
500 g.modne tomater
2 spsk.vindruekerneolie
3 tsk.vineddike
1 spsk.hakket estragon
0.5 spsk.hakket kørvel
2 dl.creme fraiche 38%
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kog alle ingredienserne til lagen i 1/2 time. Si den og lad fiskelagen svale. Kom fileterne i en gryde og hæld så meget fiskelage på, at de lige netop er dækkede. Pocher i 5 minutter. Tag forsigtigt fileterne op og hold dem lune. Giv tomaterne til saucen et kort opkog i kogehedt vand. Kom dem straks i koldt vand og flå derefter skindet af dem. Skær tomaterne i halve og fjern kernerne. Hak tomatkødet fint. Hæld pureen i en sigte og lad den dryppe godt af.

Bland pureen med olie og vineddike og rør den hakkede estragon og kørvel i. Rør creme fraiche i og smag sovsen til med salt og peber. Del fileterne i portionsstykker og læg dem på en tallerken. Hæld lidt sauce grelete på hver portion og pynt med en dusk estragon.





karakterer:
Opskriften er vist 7187 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu