Gammeldags brun lagkage med smørcreme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Mira Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret til fingerlun.
Bland de tørre ingredienser godt sammen. Bland de tørre ingredienser med smeltede smør, æg og mælk. Blandes med håndmikser. Dejen hældes i 4 lagkageforme 23 cm. i diameter. Bages i 10-12 min. ved 225 grader alm. ovn eller 200 grader C. varmluft. Smørcremen: Smør, flormelis og vaniljesukker røres lindt. Når bundene er kolde, lægges 2 stk. sammen med smørcremen. Kan overtrækkes med glasur og pyntes med et nip kakao. Tips: Trækker med fordele et par dage på køl. Serveres kold. Der bliver 4 bunde ud af denne opskrift, men der bruges kun 2 til smørcremen i opskriften. De sidste 2 kan gemmes i fryseren til en anden dag eller du kan lave dobbelt portion smørcreme. Bundene bliver lidt tykkere end købte lagkagebunde. |
|
Opskriften er vist 117622 gange,
og udskrevet 2429 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-05-21 11:55:46 På billedet har vi lavet 4 bunde ud af opskriften, brugt de lave lagkageforme som er omkring 23 cm. i diameter. de bliver lidt tykkere end de købte lagkagebunde. Men måske billedet snyder lidt her? men lagkagen bliver omkring 5 cm lagt sammen Eva - 2022-04-15 19:12:52 Vi har i dag forsøgt os med denne opskrift. Dejen skal hældes i 4 forme. Det gjorde vi. Bundene blev meget tynde, hvor billedet viser 2 tykke i den sammenlagte lagkage. De skulle vist kun være hældt i 2 forme ???? Anonym - 2022-04-03 21:34:41 Mest kedelige kage ever, får den serveret hver eneste gang jeg besøger min svigerfamilie. Prøv med fyld af flødeskum og noget marmelade/frisk frugt i stedet. Katrin - 2014-12-28 10:39:12 Jeg fandt din opskrift slået op på en tysk Facebook side, den skal i hvert fald prøves, det bliver dog uden æg, mon det lykkes? mette - 2014-08-26 00:06:39 Lækker lækker kage :-) mira - 2011-12-23 13:57:51 det vil gøre mig glad vis i ville skrive en lille kommentar til kagen:-) mm - 2011-09-28 09:01:37 alle kan lide den her kage den er fantastisk anonym - 2011-06-22 10:46:26 Mira du er squ god til det der !!! mener det !! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne