Semlorwrap

Semlorwrap, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Sverige

SverigeKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnede

Indsendt :      Red :
Semlorwrap, billede 4 Semlorwrap, billede 1 Semlorwrap, billede 2 Semlorwrap, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Wrap:
1 tsk. Kardemomme, stødt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
15 gram Gær, frisk
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
400 gram Ren rå marcipan
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Flødeskum:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Wrap:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og opvarm til max. 37 grader C.

Smuldr gæren i dejskålen, hæld væsken over og rør indtil gæren er opløst. Bland kardemomme, sukker og salt i. Tilsæt det meste af melet, gem lidt til udrulning. Ælt dejen ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader C. alm. Ovn.
Tag dejen ud på et melet bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 lige store stykker som formes til boller. Lad dem hvile ca. 15 minutter tildækket.

Rul hver bolle ud til en tynd pandekage på et melet bord ca. 20 cm. I diameter Læg pandekagerne på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel. Bages midt i ovnen i 3-4 minutter Lad dem afkøle mellem bagepapir så de forbliver bløde.
Vi bagte dem 2 og 2 og stablede dem med bagepapir imellem og lagde en bradepande omvendt over som låg. Kan efter afkøling opbevares i plasticpose.


Fyld:
Marcipanen rives på et rivejern og røres sammen med piskefløde til en jævn masse.

Flødeskum:
Piskefløden piskes til skum med vaniljesukkeret.


Servering:
Der lægges en stribe marcipanmasse på midten af pandekagerne, bagefter sprøjtes flødeskummet på hver side af marcipanmassen, dog ikke mere end at de stadig kan foldes til en wrap





karakterer:
Opskriften er vist 4122 gange,
og udskrevet 70 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24286 (5782 kcal)
KJ pr. stk. 2428 (578 kcal)
Vægt ialt 1618 gram
Vægt pr. stk. 161 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1501 KJ (357 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 23.9 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu