Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at trække den hinde der sider oven på fedtet, fedtet skal blive på, evt, synlige sener på undersiden skæres af inden kødet skæres i 4x4 cn tern
Tomaterne skoldes og flåes og skæres i grove tern. Løg og peberfrugt skæres også i grove tern. Kødet sættes på fedtsiden i en varm og tør gryde og brunes godt Når fedtsiden er brunes godt tilsættes løgene og det hele vendes rundt og bruner videre til det hele har fået farve. Tilsæt ras el hanout og steges videre et par minutter. Tilsæt tomater, peberfrugt, gulerødder, tomatpure, tilsæt også vand så det lige dækker, der kan tilsættes mere vand undervejs, den må ikke koge tør Koger 30 min til kødet er halvmørt. Tilsæt linser og drænede kikærter samt lidt mere vand da linser og kikærter suger noget vand. Koges videre til kødet er mørt og retten er jævnet ca. 30 minutter. Serveres med cous vous eller ris. Couscous: Vand bringes i kog, salt tilsættes og vandet hældes over couscousen. Læg låg på og lad det stå i 5 min. Tilsæt smørret, rør rundt og læg låg på igen, og lad gryden simre over svag varme i 5 min. Tips: Ras el hanout er et marokansk blandingskrydderi der består af salt, allehånde, cayenne, ingefær, kanel, koriander, nellike, peber. Smag evt. retten til med en eller flere af disse krydderrier efter smag. |
|
Opskriften er vist 4510 gange,
og udskrevet 85 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne