Ejners pølsemix

Ejners pølsemix, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ejner Hoffmann

Indsendt :      Red :
Ejners pølsemix, billede 4 Ejners pølsemix, billede 1 Ejners pølsemix, billede 2 Ejners pølsemix, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Wienerpølse (bayersk pølse) En wienerpølse vejer ca. 60 gram stykket.
750 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
   
5 dl. Madlavningsfløde 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
140 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
75 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver).

Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose)

Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen.
Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time).

herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen.

Kan fint serveres med lune grovflutes til.





karakterer:
Opskriften er vist 155116 gange,
og udskrevet 10441 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13025 (3101 kcal)
KJ pr. Pers. 3256 (775 kcal)
Vægt ialt 2029 gram
Vægt pr. Pers. 507 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 641 KJ (152 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-08 18:50:22
Ægrer mig over at jeg først ser kommentarer nu. En halv time plus 5-10 minutter med ost er langt fra nok. Kæft det tager lang tid med rå kartofler selv i skiver under en halv cm i tykkelse,Næste gang laver jeg goe gamle frk jensen pastaret i stedet, det ved man virker hver gang

  -   2022-01-03 12:07:38
Anni - du laver dig din egen pure af en anden slags grønt. Det kunne være røde pebrer eller broccoli. Kog din ønskede grøntsag til den er tæt på udkogt, og purer det med en stavblender, med lidt mælk, eller kogevand, og lidt smør i.

  -   2021-10-13 21:11:21
Hvordan kan jeg lave retten uden tomat. Er allergisk overfor alt tomat.

  -   2020-11-24 14:22:12
Hele familien var vilde med denne ret - men PLEASE ret i opskriften, at retten ikke kun skal have en halv time i ovnen! De skal minimum have en time! Vi spiste ALT for sent, fordi kartoflerne stadig var rå; og jeg gav dem endda 220 grader varmluft!

  -   2020-10-30 11:36:08
Super god ret total drenge

  -   2019-09-20 11:47:45
som gammel husmor undrer jeg mig ovet, hvorfor det er nødvendigt at "ofre" en plastikpose hver gang der er noget, der skal blandes sammen. Brug dog en skål og grydeske. Jeg er oprigtig forundret. Og så i disse klimatider, hvor det flyder plastik i verdens have, og man beder børnehavebørn om at samle bl.a. plastik op efter de voksne