Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Jette1983 Indsendt : Red : |
Fotograf: Jette1983 |
|
Rør alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olie.
Hvis der kun bruges frø tilsættes 5 dl vand, bruges der kerner tilsættes 6 dl vand - da kernerne suger en del væske under hævning. Rør godt igennem. Dejen skal være klistret - lidt som tyk havregrød. Skålen dækkes til og dejen sættes til hævning i køleskabet i mindst 10 timer. Tænd ovnen på 250 grader (varmluft 225 grader) Klat dejen ud på en bageplade med en ske dyppet i vand eller "form" bollerne med 2 skeer. Bag bollerne i ca. 12-16 minutter. Er du i tvivl, om brødet er bagt færdigt? Tag en bolle og bank i bunden. Lyder det hult og er let brun - så er det færdigt! Tips: Forslag til mel-kerner/frø fordeling: A) 150 gram hvedemel 150 gram hvid hvedemel 150 gram grahamsmel 150 gram græskarkerne. Her bruges 5 dl vand. B) 200 gram hvedemel 250 gram rugmel 150 knækkede rugkerner Her bruges 6 dl vand C) 200 gram hvedemel 250 gram fuldkornshvedemel 75 gramhørfrø 75 gram knækkede hvedekerner Her bruges 5½ dl vand Men der kan blandes frit - prøv dig frem :-) Eksempelvis også: Græskarkerner, hørfrø, solsikkekerner, 3kornsblanding, knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner m.m. Forslag til mel: Hvedemel, grahamsmel, durum mel, fuldkornsmel, rugmel, majsmel, hvid hvede, speltmel m.m. |
|
Opskriften er vist 121344 gange,
og udskrevet 1533 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (49 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2021-01-12 13:02:28 Jeg elsker denne tøm-køkkenskabene-opskrift. Bollerne med chiafrø, solsikkekerner, fuldkornshvedemel og hvedemel blev rigtig lækre. Tak for opskrift. Astrid - 2018-08-25 15:46:48 Jeg vil anbefale at varme ovnen op til 250 grader og så skrue ned til 225 grader, når bollerne er sat i ovnen. Jiza - 2018-04-07 08:10:58 De smager virklig godt! Men mine hævede nærmest ikke (de fik 10,5 time i køleskab). Nogle råd til hvordan jeg kan få dem mere luftige? Ann - 2016-05-24 09:08:02 Synes da 250 er voldsom. Tog dem ud efter 11 min fordi jeg opdagede de var ved at blive helt mørke :( Bjarne - 2015-05-15 09:55:05 Meget fin og nem opskrift, konen har godkendt opskriften (C) fik dog 17 minutter i min ovn Frk. GK - 2014-12-31 09:54:27 Ganske enkelt eminente! De er en succes - hver gang! TAK Jette1983 :-) anonym - 2014-09-21 11:10:43 Skal de virelig hæve i 10timer?? Jette1983 - 2013-01-25 09:36:50 Jeanette: Du har puttet for meget vand i :-) Jeanette - 2012-10-15 15:39:35 mine blev meget flade, de havde en fin struktur med små lufthuller, men kunne godt have brugt at de var lidt højere. Er der nogen som har forslag til hvad der måske er gået gal for mig? Helena - 2012-09-26 09:55:40 Skal der stadig havregryn i hvis man ændrer på fordelingen af mel, frø og kerner? Vibeke - 2012-06-18 15:58:48 super lækre boller - også efter de har været frosset, kan absolut anbefales :)- ps. har brugt frisk gær, det går også helt fint ;). Tina - 2011-10-12 09:53:41 God opskrift. Jeg har aldrig før kunnet få klatboller til at lykkes, men de her blev lækre. :) Heidi=) - 2011-07-12 16:03:01 Sikke en kanon opskrift. Har ledt efter sådan en. Man tømmer hvad man har i skabe og skuffer af frø/kerner og mel. Vejer det op og rører den sammen. Det er bare for nemt og så smager de bare super godt. Lars - 2011-06-13 00:32:36 De smager mega godt :) Hmm... Hjemme bag ;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne