Kalvefilet med markchampignoner

Kalvefilet med markchampignoner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.kalvefilet
 Smør
2-3 dl.bouillon
 
 Sauce:
3 dl.stegesky
2 dl.piskefløde
 Salt
 Peber
30 g.smør
 
 Tilbehør
600 g.markchampignon
50 g.smør
 Salt
 Citronsaft
400 g.ærter
150 g.røget ristet bacon i fine tern
 
1500 g.aspargeskartofler
 
Opskrift:
Gnid kalvefileten med peber. Brun den i smørret i en gryde der akkurat er så stor, at kalvefileten næsten fylder det hele ud. Vend den, til den er godt brun på alle sider. Krydr med salt.

Hæld ca. halvdelen af bouillonen ved og lad den stege under låg ved svag varme i 12-15 minutter. Vend den og steg endnu 10 minutter. Tag fileten op af gryden og hold den varm under folie.

Sauce:
Kom resten af bouillonen i, mål 3 dl. ud og bring det i kog. Tilsæt fløden og kog det igennem. Krydr med salt og peber. Rør smørret i saucen lige inden servering.

Rist de rensede champignoner i smør 5-6 minutter. Drys med salt og citronsaft. Rist bacon i skiver, til de er sprøde, skær dem i tern på tværs og kom dem i de smørdampede ærter.

Skær kalvefileten i ikke for tykke skiver og anret dem på et varmt fad. Garner med champignoner og evt. baconærter. Byd sauce og kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 8718 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-01 18:43:08
Stegetiden på først 12-15 m og derefter 10 m på den anden side. Da jeg tog den op og lige tjekkede var den helt rå indeni !! Fik yderligere 15 m til rumtemperatur var 58 og den hvilede og var dejlig rosa og mør. Bacon og ærter var en god kombination.