|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
|
Løg, pillet vægt1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
|
Gulerødder, skrællet vægt2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
2 |
stilke |
Bladselleri2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
|
500 |
gram |
Oksekød, hakket ca. 16% fedt500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
|
2.5 |
dl. |
Hvidvin, tør2.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Letmælk2 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
tsk. |
Muskatnød, stødt1 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
|
1 |
ds. |
Flåede tomater, konserves 400g.1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
|
70 |
gram |
Tomatpure, koncentreret70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
1 |
|
Bouillonterning, okse1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
| |
I en tykbundet gryde varmes olivenolien og de finthakkede løg, gulerødder og bladselleri svitses heri.
Så tilsættes det hakkede oksekød som brunes i to minutter sammen med grøntsagerne.
Tilsæt hvidvin og lad det koge helt ind. Så tilsættes mælk og muskatnød. Lad simre indtil det er kogt helt ind. Husk at røre ofte.
Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillonterning. Når det bobler, skru ned for blusset og lad simre - gerne i en times tid eller længere - uden låg. Når næsten al væden er kogt ind er retten færdig. Smag til med salt.
|