Indbagt laks med mandelfars

Indbagt laks med mandelfars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.knoldselleri i tern
150 g.smuttede mandler
1 æg
1 bdt.basilikum
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Laks:
300 g.butterdej
700 g.lakseside
 æggehvide til pensling
 
 Sauce:
1 spsk.sennep ( evt. fiskesennep )
2 dl.fiskebouillon
2 dl.cremefraiche 38%
0.25 bakkekarse
 
Opskrift:
Mandelfars: Selleritern koges møre i letsaltet vand og dryppes af. Mandlerne blendes sammen med æg, selleri, basilikum og fløde, Smages derefter til med salt og peber.

Laks:
Butterdejen rulles ud i en stor firkant. Laksen skæres ud i lange tynde skiver. Fyldet lægges lagvis : laks - mandelfars - laks; på den ene halvdel af firkanten, og den anden halvdel foldes henover. Kanterne bukkes omkring fyldet, presses med en gaffel og pensles med æggehviderne, eller evt. mælk.

Laksen bages i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 20 - 25 min. Sauce: Sennep og fiskefond ( evt. fiskebouillon ) koges sammen, og blendes med creme fraiche. Der smages til med salt og peber, og karsen vendes i.

Anretning:
Den indbagte laks skæres i pæne stykker, og serveres med saucen samt årstidens grøntsager og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 20320 gange,
og udskrevet 718 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-14 17:30:41
Skøn ret! Fulgte opskriften og den er perfekt som den er :-)

  -   2011-12-17 10:19:25
meget lækker, kan ellers ikke lide selleri men det smagte super godt sammen med mandlerne. puttede også spinat i, det blev virkelig godt, det er ikke sidste gang jeg laver den opskrift når jeg får gæster!!!

  -   2008-10-08 19:33:15
Smager himmelsk. En rigtig gæsteret

  -   2005-01-01 01:01:01
Super opskrift - jeg brugte sennep med provenceurter - rigtig god smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Himmelsk opskrift. Mit køkken er blevet udråbt til byens bedste restaurant. Der er absolut intet i denne opskrift der skal ændres på.