Braiserede svinekæber med øl

Braiserede svinekæber med øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Braiserede svinekæber med øl, billede 4 Braiserede svinekæber med øl, billede 1 Braiserede svinekæber med øl, billede 2 Braiserede svinekæber med øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram svinekæber - kæbeklumper
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 dl. Mørk øl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
   
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Ølbraiserede svinekæber:
Puds Svinekæberne af og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner, tag kødet op.

Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øllet. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.

Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.

Serveres med kartoffelmos og kogte grøntsager som f.eks. gulerødder og bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 569575 gange,
og udskrevet 13384 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (127 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7304 (1739 kcal)
KJ pr. pers. 1826 (434 kcal)
Vægt ialt 1765 gram
Vægt pr. pers. 441 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 413 KJ (98 kcal)
Protein 12.6 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 3.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-12 14:48:31
kog kartoflerne med

  -   2021-02-18 09:31:39
Lavede retten til 2 prs. Jeg vil sige dobbelt op på grøntsagerne, øllet og så tilsætte boullion, så kødet dækkes helt under simringen, det blev helt perfekt, som jeg helt sikkert vil prøve igen.

  -   2020-12-14 22:06:21
Tre gange op på grøntsagerne, og selleri i kartoffelmosen var et hit. Opskriften bruges helt sikkert igen.

  -   2019-08-24 15:26:53
en dejlig måde at benyte svinekæber på, glad for opskriften tak

  -   2018-03-21 10:09:48
Kan man bruge Hvidtøl i stedet for almindelig mørk øl

  -   2017-12-17 17:55:43
Svinekæber Sous Vide En videreudvikling af opskriften fra Carsten Tanggaards glimrende bog ”Sous Vide i dit eget køkken”. Indkøbsliste • Svinekæber, cirka 3 til hver deltager • Bacon i tern • Et glas hele champignons eller friske kantareller • Økologisk Pappardelle pasta (Il Fornaio) • Carbonara pasta sauce (cream, panchetta og ost) f.eks. fra Bertolli • Tomatsalsa (Kan købes færdig hakket og blandet) • Persille • Popped cheese cheddar fra Castello (små poser med chrunchy ostehapsere) Aktivitetsliste, hvis retten skal serveres ved 18 tiden • Dagen før skylles kæberne (hinden kan blive siddende), de marineres med lidt BBQ+timian og vacuum pakkes • Klokken 05.00 (suk); Sous Viden tændes på 74 grader • Klokken 06.00; Kæberne lægges i. De skal have cirka 12 timer. • Klokken 18.00: o Champignons halveres o Kæberne tages op og hver skæres i tre stykker o Bacon og champignons brunes o Pastaen koges i nogle få minutter med svinefond o Kæberne tilsættes bacon og champignons og svitses hurtigt af sammen med det o Vandet hældes fra pastaen og pastaen tilsættes kødet o Carbonara saucen tilsættes og varmes lige netop op o Tomatsalsaen blandes i til sidst (skal ej opvarmes) o Det hele hældes i serveringsfad og persille og ostehapsere hældes ovenpå.

  -   2017-11-22 14:05:49
der mangler bouillon i opskriften !

  -   2017-09-05 18:55:08
Svinekæberne behøver ikke videre finpudsning (senefjerning). Skær blot senen igennem på tværs 2-3 gange og vupti efter endt kogetid på ca. 2 timer, er svinekæberne 100% møre.

  -   2017-03-06 14:58:42
Erik, tror nisseøl vil være for sød, men du kan jo prøve det. :-)

  -   2017-01-28 09:51:17
Kan man bruge nisse øl

  -   2016-06-06 10:02:17
der skulle være væske nok i tomaten, øllet og kødet til at give 2½ dl. sauce... men det kræver låg og ikke for meget varm når den simre =)

  -   2015-09-30 13:09:12
Mangler der væde i opskriften ?

  -   2015-09-09 16:18:20
Der mangler vist oplysning om tilsætning af væde udover øl. 2 dl øl er svært at koge ind til ca 2½ dl !! Eller har jeg glemt/overset noget?

  -   2015-05-17 22:45:07
Vi har i dag brugt denne opskrift, som var meget nem at gå til - de fleste ingredienser var i huset. Jeg smagte saucen til med lidt rønnebærgelé og lidt kaffefløde - ikke ueffen! Vi fik denne ret med en god, kogt kartoffel og en rest af julens hjemmelavede rødkål. Dessert var brombærgrød:

  -   2013-11-17 11:22:59
Helt fantastisk! Har aldrig smagt så mørt kød før. Og sovsen... mums! Vi fik brunkål til, og selv børnene var vilde med det.