Smørhorn (16 styk)

Smørhorn (16 styk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
25 g.gær
1.5 dl.lunken vand
100 g.smør
250 g.hvedemel
1 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
 
 Fyld:
100 g.blødt smør
100 g.sukker
50 g.finthakkede mandler
 
 Pensling:
 Æg
 
Opskrift:
Rør gæret ud i lunken vand.
Smuldr smørret i melet i en anden skål og tælset det sammen med sukker og salt.
Ælt dejen igennem til den er blank og smidig, og sæt den til hævning i 30 minutter.
Slå dejen ned og del den i to stykker.
Rul hvert dejstykke ud til en rund plade på et meldrysset bord.
Del hver plade i 8 trekanter.
Rør fyldet sammen.
Læg lidt fyld på hver trekant og del dem sammen fra den brede ende.
Form dem til horn og læg dem på en plade med bagepapir.
Tænd ovnen på 225 grader C. alm. ovn.
Lad hornene efterhæve i 15 minutter.
Pensl med æg og bag hornene midt i ovnen i 10-15 minutter.

Variationer:

1. Brug nødder i stedet for mandler.

2. Erstat fyldet med 100 g marcipan rørt med 20 g smør.

3. Læg en terning chokolade på hver trekant som fyld.





karakterer:
Opskriften er vist 3288 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu