Limekage 02
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Missy Indsendt : |
|
|
Bund:
Smelt smørret ved lav varme. Knus kiksene, kom dem i en skål og bland dem med smeltet smør, sukker og kanel/kardemomme. Kom bagepapir i en springform og tryk kiksekrummerne godt sammen i bunden og lidt op af kanten. Bag bunden i 12 minutter på 175 grader C. alm. ovn. Creme: Rør æggeblommer sammen med 125 g sukker og limesaft i en skål, som kan tåle varme. Opvarm en gryde med vand, sæt skålen over den og opvarm massen under konstant piskning, til cremen bliver tyk i konsistensen. (Det tager ca 5 minutter.) Tag cremen af varmen og rør limeskal i den. Pisk æggehvider og 60 g sukker stive til marengs og vend marengsen forsigtigt sammen med limecremen. Fordel cremen på den bagte bund og bag kagen i 15 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. Afkøl kagen og sæt den i fryseren i to timer. Tag limekagen ud af fryseren mindst ½ time før servering. Drys kagen med lidt revet limeskal. |
|
Opskriften er vist 7911 gange,
og udskrevet 108 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-10-26 12:57:49 jeg syntes flg var misvisende: 2 dl limesaft (ca to små lime) jeg brugte 6 limefrugter, for at få 2 dl lime og kagen smager så rigtig meget af lime, men på en god måde.. Samtidig var cremen ikke mulig at få tyk, men den blev dog lidt tykkere i vandbaddet, men slet ikke creme-tyk.. Nadja - 2012-03-05 09:04:48 En super nem og lækker kage! Meget praktisk at den kan opbevares på frys indtil den skal bruges. Der er kun ros hver gang jeg laver den :o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne