Laksetournedos med jordskokker og kapers
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Kilde : Hjerting laks Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Laks ordnes til filet, fri for skind og ben. Laksefileten skæres i fire stykker og stykkerne lægges ned. Den tynde ende drejes stramt rundt med skindsiden indad. 4 porrestrimler laves i bredde og længde som tournedos (resten af porren bruges til porrefrit). De blancheres og lægges rundt om laksestykkerne. De holdes sammen af én tandstik på hver tournedos.
Fisken steges i olie ved mellemvarme, ca. 6 minutter i alt. Porrefrit: Porrerne skæres i tynde strimler, skylles og tørres. De steges i olie til de er sprøde og gyldne. De drysses med salt. Jordskokker skrubbes med børste og skæres i tynde skiver. Koges møre i fløde tilsat kapersvand. Tilsmages med salt og peber. Kapers og hakket dild tilsættes saucen lige før servering. Anretning: Anrettes med rosetter af jordskokker på midten af tallerkenen. Herpå laks pyntet med frisk dildkvist, porrefrits ved siden af. Serveres med hjemmebagt kuvertbrød. Tips: Krydderurter tilsættes saucer/supper lige før serveringen ellers mister de farven. |
|
Opskriften er vist 17336 gange,
og udskrevet 337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne