Laksetournedos med jordskokker og kapers

Laksetournedos med jordskokker og kapers, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     
Laksetournedos med jordskokker og kapers, billede 4 Laksetournedos med jordskokker og kapers, billede 1 Laksetournedos med jordskokker og kapers, billede 2 Laksetournedos med jordskokker og kapers, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.laksefilet uden skind
 olie
1 porrestykker
4 tandstikker
 
160 g.jordskokker
1 dl.piskefløde
1 tsk.kapersvand
 salt
 peber
1 spsk.kapers
1 spsk.hakket dild
 
 Pynt:
 dildkvist
 
Opskrift:
Laks ordnes til filet, fri for skind og ben. Laksefileten skæres i fire stykker og stykkerne lægges ned. Den tynde ende drejes stramt rundt med skindsiden indad. 4 porrestrimler laves i bredde og længde som tournedos (resten af porren bruges til porrefrit). De blancheres og lægges rundt om laksestykkerne. De holdes sammen af én tandstik på hver tournedos.

Fisken steges i olie ved mellemvarme, ca. 6 minutter i alt.

Porrefrit:
Porrerne skæres i tynde strimler, skylles og tørres. De steges i olie til de er sprøde og gyldne. De drysses med salt.

Jordskokker skrubbes med børste og skæres i tynde skiver. Koges møre i fløde tilsat kapersvand. Tilsmages med salt og peber.

Kapers og hakket dild tilsættes saucen lige før servering.

Anretning:
Anrettes med rosetter af jordskokker på midten af tallerkenen. Herpå laks pyntet med frisk dildkvist, porrefrits ved siden af.

Serveres med hjemmebagt kuvertbrød.

Tips:

Krydderurter tilsættes saucer/supper lige før serveringen ellers mister de farven.





karakterer:
Opskriften er vist 17259 gange,
og udskrevet 334 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu