Kyllinge-farsfad

Kyllinge-farsfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling, 1100-1300 g.
500 g.hakket kalve og flæskekød
1 dl.rasp
0.5 dl.hvedemel
2.5 dl.kyllingesuppe
 Salt
 Peber
 
 Sovs:
50 g.smør
5 spsk.Hvedemel
2.5 dl.kyllingesuppe
2.5 dl.Kaffefløde 9%
 Citronsaft
 Salt
 Peber
 
 Envidere:
250 g.champignn
25 g.smør
3 plader butterdej
 
Opskrift:
Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand ca. 45 minutter. Lad den svale og befri den for skind og b en. Skær kyllingekødet i terninger eller strimler. Bland det hakkede kød med rasp og mel og rør kold kyllingesuppe i, lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.

Smelt fedtstoffet til sovsen, rør mele i og spæd med suppe og fløde. Sovsen må ikke være for tynd. Lad sovsen koge igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rens champignonerne og rist dem let i smør. Kom farsen i et velsmurt ovnfast fad. Kom champignoner og kyllingekød herover og dæk med sovsen. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader C 50-60 minutter.

Lad butterdejen tø ved stuetemperatur ca. 20 minutter. Rul dejen let ud og skær den i strimler. Læg butterdejsstrimlerne over retten og sæt atter fadet i ovnen ved 250 grader C ca 15 minutter, eller til strimlerne er lysebrune og sprøde

Server retten med hasselbackkartofler og en salat af kinakål og appelsinstykker, der blandes med creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 6551 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-31 12:00:51
husk at tænd grillstarteren inden du putter kullende i grillen