Madbrød med persille

Madbrød med persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 pers

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet ikke afprøvet

Indsendt af : mkg

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.smør
2 dl.mælk
1 dl.yoghurt naturel
25 g.gær
1 tsk.sukker
0.5 tsk.fint salt
3 spsk.hakket, frisk persille
400 g.hvedemel
 
 Pensling:
 yoghurt naturel
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.

Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med yoghurt og bag det midt i ovnen.

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Tips:

Persille kan udelades. Brødet smager bedst nybagt og er ikke egnet til at gemme.





karakterer:
Opskriften er vist 4370 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-26 18:00:03
Rigtig godt madbrød. vi bruger det til forskellige madretter

  -   2011-06-08 14:12:52
WOW et god madbrød kan anbefales