Vol-au-vent (stor butterdejspostej)
Indsendt : Red : |
|
|
Bland mel, vand, salt, eddike og smør i en skål og ælt det til en smidig dej.
Stil det koldt og tildækket ca. en time.
Rul dejen ud til en aflang firkant, ca. 1 cm. Tyk, og fordel tynde skiver af det kolde smør på 2/3 del af dejen. Fold dejen i 3 lag. Rul ud igen og gentag processen. Der skal rulles ud mindst 3 gange. Læg dejen til afkøling et kvarter mellem hver udrulning, så smørret ikke løber ud. Lad dejen hvile koldt ½-1 time. Rul knap halvdelen af dejen ud til en plade på ½ cm’s tykkelse. Læg en skabelon (f.eks. en tallerken) med en diameter på 20 cm. På og skær ud til bund. Rul den resterende dej ud og skær endnu en cirkel på 20 cm. Brug en skabelon (underkop) med en diameter på 17 cm. Og læg den midt på den ene cirkel. Skær omkring og fjern midtercirklen, så der fremkommer en ring på 3 cm’s brede. Sæt ovnen på 200 grader C. Læg bunden på en let melet plade eller en plade beklædt med bagepapir. Pensl bundens overflade med sammenpisket æg, men undgå at det løber ned af siderne, det kan forhindre butterdejen i at hæve flaget og let. Læg ringen ovenpå og pensl også den. Rul den resterende dej ud ½-1 cm tyk, og skær korte og længere bændler, der skal bruges som gitter (fletværk). Flet dem som gitter på bordet, og skær ud efter den mindste form (17 cm.), så strimlerne passer til vol-au-venten. Pensl låget. Prik bunden med en gaffel og bag bund og låg på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Server vol-au-venten varm som forret eller frokostret fyldt med f.eks. skaldyrsstuvning, asparges, stuvede champignon, flødestuvede fiskeboller med rejer og asparges, hønsestuvning eller kalveragout med svampe. Tips: Færdigkøbt frossen butterdej kan bruges. En vol-au-vent kan udmærket bages tidligere på dagen og lunes i ovnen 5 minutter ved 100 grader C, straks før den skal fyldes. Den skal fyldes straks før serveringen. Mini vol-au-vent (Små butterdejspostejer) Fremgangsmåden som herover, blot udstikkes bund og cirkel i diameter på henholdsvis 8-9 og 6-7 cm., samt et helt låg med diameter som hullet. Bagetiden forkortes med 5-6 minutter. Kan fryses. |
|
Opskriften er vist 15036 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Lisa Lynge - 2019-09-22 10:13:25 Hej kan de opbevares i en kagedåse, og hvor længe Rune - 2014-06-10 18:35:06 Vol-au-vent er mere end en butter dej form, så forkert titel på opskriften jeanette - 2011-08-03 13:31:55 super nem og super god.. :) anonym - 2011-05-26 16:17:12 den er rigtig god, PRØV DEN! Rikke løkke knudsen - 2011-05-25 15:04:13 den bedste koldskål jeg længe har smagt, anbefaler helt klart til andre. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne