Creme Brulee

Creme Brulee, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 120 minutter

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Creme Brulee, billede 4 Creme Brulee, billede 1 Creme Brulee, billede 2 Creme Brulee, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
50 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 120 grader C. alm. ovn.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene ud i rørsukkeret.

Varm fløde og den tomme vaniljestang op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad det trække ca. 10 min. under låg. Fjern vanillestangen.

Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret og rør den varme vaniljefløde i.

Si cremen over i 4 ildfaste skåle/tallerkener gerne creme brulle tallerken 1½-2 cm i højden.

Bag cremen i ca. 45 minutter til cremen er stivnet. Lad cremen blive kold i køleskabet.

Karamelisering:
Drys rørsukker over cremen og brænd dem med en bunsenbrænder eller sæt cremen under ovnens grill 2-3 minutter.





Beskrivelse:

Den lækreste creme brulee opskrift

Sæt tænderne i denne skønne franske dessert, hjemmelavet creme brulee. Desserten har lidt en konsistens som budding og på toppen er en sprød og sødlig karamelliseret sukkermasse. Desserten laves typisk i små ildfaste fade, så hver gæst kan få sit eget lille fad. Perfekt som afslutning på en lækker middag, til nytår eller fødselsdage.

Det tager ikke særlig lang tid at mikse alle ingredienserne sammen. Så snart creme brulee skålene er sat i ovnen, passer de sig selv de næste 45 minutter. De er færdige, når cremen er stivnet - herefter skal de sættes på køl.

For at opnå en sprød top af sukker skal du brænde sukkeret med en gasbrænder eller under grill i ovnen. Pas på at den ikke får for meget og bliver sort. Det bedste resultat opnås, når du brænder sukkeret lige inden servering. Du kan derfor snildt lave cremen om formiddagen og putte fadene i køleskabet.

Hvis du ikke har smagt denne franske dessert før, synes jeg helt bestemt, at du skal afprøve Alletiders Kogebogs opskrift på creme brulee.

FAQ

Kan man fryse creme brulee?

Ja, du kan godt fryse creme brulee. Når de har kølet af efter en tur i ovnen, kan de fryses ned. Vent med at brænde sukkeret indtil den dag, de skal serveres.

karakterer:
Opskriften er vist 22453 gange,
og udskrevet 259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7506 (1787 kcal)
KJ pr. Pers. 1876 (446 kcal)
Vægt ialt 510 gram
Vægt pr. Pers. 127 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1471 KJ (350 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 32.5 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu