Nøddebagt æbler på Creme Anglaise

Nøddebagt æbler på Creme Anglaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : J Asmussen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 pæne elstar æbler
 Kranse xx
 sukker
 æggehvide
 Hasselnøddeflager
 
 Creme Anglaise:
2.5 dl.mælk
50 g.sukker
0.5 vaniljestang
4 æggeblommer
 
 Pynt:
 citronmelisse
1 figen
 
Opskrift:
Creme Anglaise:

Mælk/fløde koges op med sukker og vaniljemarv.
Æggeblommer piskes sammen i en skål, heri piskes lidt af den kogende mælk/fløde, hvorefter æggeblandingen piskes op i resten af mælk/fløden, cremen piskes ved svag varme, til den er legeret, sigtes og afkøles. Kan evt tilsættes med en likør
Elstar æbler skrælles og halveres, kærnehuset fjernes
Kranse xx massen tilsættes lidt sukker og æggehvide for at gøre den mere lind.
De halve æbler sættes på en bageplade, der er drysset med sukker. På toppen af æblet sprøjtes et tyndt lag kransekage masse. Drysses med nøddeflager
Æblet bages ved 18 gr. i ca 10 min. Afkøles 5 min. før servering.

ANRETNING:

Det lune æble placeres i midten af en dyb tallerken og omkranset af cremen, der pyntes med citronmelisse og frisk figen.

Tips:

Bagemarcipan har samme bageegenskaber som det produkt, som på det professionelle marked, hedder Kranse XX.





karakterer:
Opskriften er vist 3388 gange,
og udskrevet 85 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu