Kransekagestjerne

Kransekagestjerne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Fryseegnet

Indsendt :      Red :
Kransekagestjerne, billede 4 Kransekagestjerne, billede 1 Kransekagestjerne, billede 2 Kransekagestjerne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kransekagemasse:
150 g.Sukker
0.75 Æggehvider, pasteuriseret
300 g.Ren rå marcipan
 
200 g.mørk chokolade
 
 Glasur:
75 g.Flormelis
0.25 spsk.Eddike
0.5 Æggehvider, pasteuriseret
Opskrift:
Kransekagemasse: Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker.

Sukkermassen æltes grundigt med marcipanen til en ensartet masse.

Kransekagemassen trilles til lange pølser på ca. 2 cm. Pølserne skæres i stykker på 18 cm. 15 cm og 12 cm. 3 stykker af hver længde.

Sættes sammen til trekanter på bageplade med bagepapir og samlingerne skæres til og samles pænt.

Trykkes let sammen med 2 fingre til den klassiske kransekagefacon.

Bages på 2 bageplader oven på hinanden beklædt med bagepapir ved 180 grader C. Alm. Ovn midt i ovnen 15-20 minutter.

De kolde kransekagetrekanter smøres med tempereret chokolade på undersiden og efterfølgende sprøjtes med glasur.

Glasur til kransekage: Flormelis og eddike røres sammen, tilsæt æggehvide lidt efter lidt til tilpas tykkelse. Glasuren kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul eller brug en rund tyl på 2 mm. (Fordelen ved tyllen er at hullet bliver ens hver gang)

Glasuren sprøjtes over de helt kolde kransekager.

Sæt først trekanterne ovenpå hinanden lige inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 4520 gange,
og udskrevet 86 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu