Flødeboller 05

Flødeboller 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ?

Indsendt af : Louise

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.ren rå marcipan
300 g.sukker
1 dl.vand
150 g.Æggehvider, pasteuriseret
250 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Ren rå marcipan skæres i 30 skiver, læges på bagepapir og bages ved 180 grader i 5-8 minutter.

Til guf koges 300 g sukker og 1 dl vand op. Lad det koge yderligere 2 minutter. 150 g. pasteuriserede æggerhvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.

Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min Guffet skal væres stift og fast.

Guffet hældes i en plastikpose, der klippes hul i hjørnet og det sprøjtes på toppe på marcipanbundene.

Flødebollerne bages i 5 min. ved 180 grader, så det får en fast overflade.

Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet mørk chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 16960 gange,
og udskrevet 313 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-08 23:06:30
Har prøvet en ny variant. Mocca Boller. Bundene laves af Odense kakao marcipan tilsat whiskey og lidt flormelis, så det er til at arbejde med. Kog sukkeret op med stærk kaffe. Overtræk med hvid chokolade og pynt med mørkchokolade tilsat meget fint malet instantkaffe pulver, ca. en tsk pr. 50g chokolade. MEGET LÆKKERT :-)

  -   2012-01-19 13:42:31
Det er bare nogle rigtig gode flødeboller. Jeg lavede det halve med lakrids skum ( ca. en spiseske salt lakrids sirup i guffet )hvid chokolade overtræk og et lille drys hakket lakrisal på toppen. Er man til lakrids så er det bare guf :-)