Kogt laks med citronsauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lav kogelagen ved at hælde vandet i en stor gryde, fiskegryde eller sauterepande. Skær løget i kvarte, og læg det i vandet sammen med vin, laurbærblad, peberkorn og salt.
Skær gerne laksefileten i portionsstykker og læg dem i kogelagen, og bring herefter lagen i kog. Kog fisken ca. 10 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller sølvpapir). Si kogelagen op i en skål, og gem den til saucen. Sæt imens kartoflerne over at koge i letsaltet vand. Lav citronsaucen ved at presse citronen til saft. Bland ca 5 dl. kogelage, hvedemel, æggeblomme og halvdelen af citrussaften i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under piskning, og smag til med salt og peber og resten af citrussaften. Kog de fine ærter efter anvisning på pakken. Server laksen med kartofler, citronsaucen og de lune ærter til. |
|
Opskriften er vist 180488 gange,
og udskrevet 3465 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2020-02-26 13:57:37 Ser godt ud. Jeg vil servere den som her, men tilsat rejer og asparges. anonym - 2010-09-06 10:06:19 I stedet for kartofler til , så prøv at kog noget frisk pasta, lidt fløde i sovsen , og hæld sovsen over og del laksen i mindre stykker og kom det hele i en stor skål . og server (: Så har du laks og pasta i fløde-citronsovs MUMS! Lars - 2005-01-01 01:01:01 Istedet for kartofler kan man prøve med frisk pasta, smager også kanon! Kirsten Petersen - 2005-01-01 01:01:01 Meget god opskrift... Smager godt en sommeraften, men prøv i stedet for laurbærblade, at bruge lidt frisk bacilikum.... det er kanon Martin poulsen - 2005-01-01 01:01:01 Meget god men prøv i stedet for æter bønner...... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne