Traditionelle hveder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : coverne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun mælk, vand og smør let, og rør gæren i. Bland piskede æg, mel, salt og sukker i gærvæden, og ælt dejen rigtig godt igennem.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i omtrent en halv times tid. Arbejd dernæst dejen godt igennem endnu en gang, og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade og lad dem hæve. Bollerne skal helst røre hinanden. Et lille fif til selve hævningen er at lade dette foregå i damp over en gryde med kogende vand i 20 minutter. Bages ved 200 grader C alm. ovn. 15-20 minutter. |
|
Opskriften er vist 19131 gange,
og udskrevet 529 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-04-28 20:21:59 Dejen er meget tør... Vil holde lidt igen med hvedemelet . De er i ovnen nu, så er spændt på smag og ikke mindst konsistens anonym - 2013-04-26 12:56:15 Dejen er meget tør... Vil holde lidt igen med hvedemelet . De er i ovnen nu, så er spændt på smag og ikke mindst konsistens |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne