Traditionelle hveder

Traditionelle hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Hveder 12 Hveder
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : coverne

Indsendt :      Red :
Traditionelle hveder, billede 4 Traditionelle hveder, billede 1 Traditionelle hveder, billede 2 Traditionelle hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Pensling:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Lun mælk, vand og smør let, og rør gæren i. Bland piskede æg, mel, salt og sukker i gærvæden, og ælt dejen rigtig godt igennem.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i omtrent en halv times tid. Arbejd dernæst dejen godt igennem endnu en gang, og del den i 12 boller.

Anbring dem på en bageplade og lad dem hæve. Bollerne skal helst røre hinanden. Et lille fif til selve hævningen er at lade dette foregå i damp over en gryde med kogende vand i 20 minutter.

Bages ved 200 grader C alm. ovn. 15-20 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Opskriften er vist 19131 gange,
og udskrevet 529 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9873 (2350 kcal)
KJ pr. Hveder 822 (195 kcal)
Vægt ialt 878 gram
Vægt pr. Hveder 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1124 KJ (267 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-28 20:21:59
Dejen er meget tør... Vil holde lidt igen med hvedemelet . De er i ovnen nu, så er spændt på smag og ikke mindst konsistens

  -   2013-04-26 12:56:15
Dejen er meget tør... Vil holde lidt igen med hvedemelet . De er i ovnen nu, så er spændt på smag og ikke mindst konsistens