Mazarinkage med mandelessens
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Blødt smør røres med sukkeret. Æggene piskes i et af gangen. Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes sammen med kogende vand og mandelessens.
Bages i bradepande ca. 23x33 cm. i 30-40 minutter ved 180 grader C alm ovn på midterste rille. En glasur røres af flormelis kakao og kogende vand og kommes på. Tips: En mazarinkage er oprindeligt en tæt, svampet og sød kage bagt med lige dele marcipan smør og sukker. Nærmest konfektagtig. Denne opskrift er med mandelessens for at efterligne smagen fra den originale, og den store mængde smør er ikke en fejl. Se opskrift på den gode mazarinkage med marcipan |
|
Opskriften er vist 106775 gange,
og udskrevet 1248 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (285 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-11-16 09:40:25 Der er alt for meget smør i. Opskriften dur ikke. Joan Jørgensen - 2020-07-21 17:10:57 Tusind tak for opskriften på mazarinkage dejligt at der er nogle der gider at lægge opskrifter ud på nettet Den var hel fantastisk mums Og alle de fedt forskrækkede med grimme kommentar “lad dog være at bage kage” gå ned og købe en pakke riskiks Mette - 2019-12-25 16:09:59 Vil ikk kalde det for en mazarinkage Men smager ok med chokolade på... Dina - 2019-10-04 10:41:49 Alt for meget smør har gjort at den er svær at få ordenlig gennembagt. Gerda - 2019-05-15 09:38:07 Pas på glasuren ikke bliver for tyk 😃 Udenlandsdanskeren - 2019-02-04 12:17:06 Jeg bor i det fjerne udland... Fantastisk med en opskrift uden marcipan masse, da det ikke kan fåes her i landet... Mandelessens er en god erstatning som alle er meget glade for,, lidt grøn essens så bliver kagen i nationalf farven og alle er glade Mariane - 2018-05-09 19:47:42 Bitter brun og Bitter 00 kan ikke købes af menigmand, så mindre nedladende - tak /tidligere bagerfrue Mig - 2018-04-02 16:11:50 Det har da intet med en mazarin at gøre, jeg arbejder i et bageri. Du skal enten bruge bitter brun, eller bitter 00. Bagepulver, vand og mandelessens er ikke i en mazarin masse Karin og Dorrit - 2018-02-04 16:18:12 Super god kage, kan tilsættes frugtfarve, børn syntes grøn eller rød er sjov. anonym - 2017-05-09 20:37:14 Hvis jeg bager kagen dagen inden, hvordan vil det så være mest optimalt at opbevare den - Ved stuetemperatur eller på køl. Jeg regner med at lave et lag af mørk chokolade blandet med lidt smør ovenpå. Lillian Hansen - 2017-04-28 13:09:46 Første gang jeg har bagt kagen og fik kun ros af den og den blev spist op. Kun godt at sige men tag og følg opskriften.🤗👍 Malene - 2017-03-19 19:09:06 Bruger 1 pakke Lurpak-smør og har aldrig haft problemer med kagen, som andre beskriver. Jeg tilsætter 200 g revet marcipan og bager kagen i godt 40-50 min i midten af oven. Kagen er svampet i flere dage efter.., Stine - 2017-03-07 18:49:46 Man kan da ikke spise den alt alt for meget smør, jeg måtte hældte meget mælk og mel bare så det kunne blive lidt af en kage Gitte - 2017-01-28 18:15:26 Helt klart for meget smør. Det svømmede rundt på toppen Betty - 2017-01-24 19:31:58 Hvad sker der mon, hvis man er kommet til at smelte smørret og kagen allerede er i ovnen? Bliver den nogensinde færdig? anonym - 2016-09-03 14:43:06 Det kan du sagtens,. Kagen er lækker i flere dage anonym - 2016-06-21 19:58:45 Hejsa. Er der nogle som har erfaring med at bage kagen, dagen forinden?? Har nemlig ikke så god tid den dag kagen skal bruges 😬 Birte - 2016-05-25 17:58:09 Lækker kage, jeg bruger 2 pakker Kærgården. Det er meget nemt at røre sammen med sukkeret. Konsistensen er lige som den skal være. Jeg har efterhånden bagt den flere gange og lige god hver gang Lise - 2016-02-26 09:52:06 Super god opskrift Mandel essens og mandel aroma ,,hvad er forskellen ;) laila - 2015-06-12 00:06:23 Puh den kage var alt for fed. Smøret løb endda til dels ud af formen under bagning, og Hvorfor lave glasur naar man kan ha chokolade. Anne - 2015-01-30 11:28:56 Den her kage er fantastisk! Bager den i en springform + en lille ekstra form (det er en god (læs: stor) portion). Smelter lidt smør med mørk chokolade og smører ovenpå. Er også god med revet marcipan i! Kan sagtens fryses - jeg gør det dog altid uden chokolade. Den smager mindst lige så godt optøet, især hvis man luner den lidt i mikroovnen (evt. med mørk pålægchokolade ovenpå). Elsker den! anonym - 2014-08-05 19:45:25 Kan den fryses? Kasper Kofoed - 2013-08-08 15:24:11 Rigtig god opskrift, tak for den ;) Jeg syntes det lød meget med 500g. smør så jeg tog det halve og den blev rigtig god. Anonym - 2013-07-29 15:27:40 Kan mandelessensen erstattes af mandelolie? Mor - 2013-05-24 19:14:09 Det her er den "ægte" mazariner-kage for os "fattigrøve" som ikke har råd til at bruge så dyre ting som marcipan, nougat og lignende som der bruges i rigtige konditor-kager. Har bagt denne kage i min familie i mange år. Ja, der er meget fedtstof i, men det er der også om du køber konditor/bager-kager. "det er smøret, der gør'ed", og når man har hårdt fysisk arbejdet betyder det ikke al verden. Den sætter bare et flot og velsmagende punktum på en hyggelig aften :) Trine - 2013-01-21 19:13:27 Total lækker kage! Klart anbefaldes! up yup! bodil - 2012-07-23 19:42:17 Den er bare super go.. og virkelig nem at lave.. :) anonym - 2012-07-08 13:03:18 er mandel essens og mandel aroma det samme? Mig - 2012-05-04 13:34:39 Super lækker kage. Jeg lavede min til 7 personer, og der skulle kun 295 g smør i. USA - 2012-04-11 03:01:43 Drengene kunne rigtig godt lide kagen, jeg synes den var for fed, vil prøve at halvere mængden af fedtstof næste gang. Sara - 2012-01-06 16:52:31 Mega lækker kage!! Der behøves slet ikke så meget fedtstof som der står i opskriften og bare lidt ekstra mandelessens og grøn frugfarve, så er den bare lækker, meget populær hos min kæreste! :-) Palle Jensen - 2011-10-18 11:58:34 Detsværre har det ikke noget med mazerinkage at gøre., den her er en falsk mazerinkage og har ikke noget med den ægte at Gøre. Vh Palle anonym - 2011-10-09 13:29:35 Jeg bor i tyskland og har lange ledt efter opskriften... endligt har jeg den og den er bare rigit godt.... elsker den.... unskyl for skriftfeijl.... jeg er tysker.. ;0) anonym - 2011-09-28 10:22:50 Den er godt nok meget "fed" Men smager super godt! kagen - 2011-09-03 14:21:55 Jeg bruger eucalyptus essens i stedet for mandel, fantastisk frisk sommer smag! henrik - 2011-08-14 18:21:52 istedet for vand bruges med velbehag mælk og en go stang marzipan skader heller ikke... nu er jeg jo ikke kongen men den er rar. Camilla & Cecilia - 2011-06-14 17:07:19 Kagen blev MEGET god!! Vi puttede 3 tsk. mandel aroma i, 1 er slet ikke nok!! Og smagen er den samme?:-D Rigtig god - 2011-03-31 09:57:44 Vi bagte den igår,den smagte himmelsk Rikke - 2011-02-03 19:04:37 Dejlig kage, som jeg dog ændrede lidt i efter sidste bagning ;-) Halverede smøret. Puttede 1. ekstra æg i. Delte sukkermængden - ½ sirup og ½ sukker. Havde et stykke større marcipan som kom i + 3 spsk essens. Og så det bedste; hvid chokolade på hele toppen - mums den mazarinkage er bare god!! Kagen kog ingen tid og smagte dejligt. Den skulle bage i kortere tid end forventet og ved lavere varme. Rikke - 2011-02-03 18:52:28 Halverede smøret. Puttede 1 ækstra æg i og ½ tvilling - 2010-11-20 13:16:25 Kom pålægschokolade på toppen når den er kommet ud af ovnen guf guf Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne