Krydret Brød

Krydret Brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Steen Lysdal

Indsendt :      Red :
Krydret Brød, billede 4 Krydret Brød, billede 1 Krydret Brød, billede 2 Krydret Brød, billede 3
Fotograf: steen lysdal  

Ingredienser:
4 spsk.finthakkede løg
1 spsk.smør
50 g.gær
2 spsk.smør eller olie
3 dl.vand
2 tsk.salt
3 tsk.sukker
2 spsk.frysetørret dild eller 5 spsk. fintklippet frisk dild
 400 til 500g hvedemel
 
 pynt:
 æggehvide
 
Opskrift:
Først letbrunes det hakket løg i smørret og afsvales.
Dernæst smuldres gæren ud i skål, og heri lunken vand, smør eller olie, salt, sukker, dild, de letbrunede løg. og til sidst røres melet i lidt efter lidt.
Rør med en ske og ælt dejen ude på bordet til en blød ensartet dej, der stilles til på hævning et lunt sted i 35 min. Dæk dejen til med et bagestykke.
Dejen æltes om, og dejen lægges i en oliesmurt form på 1½ liter.
Brødet efter hæver i ca 30 min. pensles med æggehvide og bages på den nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 45 min.
Brødet tages ud af formen 5 min. før og bages uden for formen for at få en sprød og god skorpe. god med smør, ost, eller pølse.





karakterer:
Opskriften er vist 12672 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-07 15:54:15
Det er et dejligt brød, rigtigt godt til div. slags pålæg.

  -   2011-05-19 08:11:05
Brødet bliver bedst med smør, det bliver løs og med olie.