Krydret Brød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Steen Lysdal Indsendt : Red : |
Fotograf: steen lysdal |
|
Først letbrunes det hakket løg i smørret og afsvales.
Dernæst smuldres gæren ud i skål, og heri lunken vand, smør eller olie, salt, sukker, dild, de letbrunede løg. og til sidst røres melet i lidt efter lidt. Rør med en ske og ælt dejen ude på bordet til en blød ensartet dej, der stilles til på hævning et lunt sted i 35 min. Dæk dejen til med et bagestykke. Dejen æltes om, og dejen lægges i en oliesmurt form på 1½ liter. Brødet efter hæver i ca 30 min. pensles med æggehvide og bages på den nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 45 min. Brødet tages ud af formen 5 min. før og bages uden for formen for at få en sprød og god skorpe. god med smør, ost, eller pølse. |
|
Opskriften er vist 12672 gange,
og udskrevet 139 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2011-07-07 15:54:15 Det er et dejligt brød, rigtigt godt til div. slags pålæg. steen lysdal - 2011-05-19 08:11:05 Brødet bliver bedst med smør, det bliver løs og med olie. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne