Verdens nemmeste morgenboller
Indsendt af : Dorthe Larsen Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt sammen. Den skal være temmelig lind, og du skal ikke have hænderne ned og ælte. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med film eller anbring den i en stor lufttæt pose. (om efteråret og vinteren kan du bare sætte den på terrassen eller altanen)
Næste morgen tænder du for ovnen på 275 grader og sætter/former 10-12 boller på pladen. Den er stadig meget klæg, så dyp skeerne eller hænderne i vand hver gang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i. Bollerne bliver lidt uformelige men det er meningen. Drys rundhåndet mel eller kerne ud over bollerne bag dem i ovnen 8 min på 275 grader og derefter skru ned på 225 grader og bag dem færdige 15-20 min til de er smukt gyldne. Tips: Hvis du gerne vil fremskynde hæveprocessen kan du tage 25 g. gær og lade det hæve 2-3 timer i lufttæt pose på køkkenbordet. Opskriften kan varieres ved at tilsætte dejen ligt solsikkekerner, hørfrø eller andet. Dejen kan også bruges som flutes, pizzabundeller pizzaboller. |
|
Opskriften er vist 12377 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne