Indbagt kalkunsteg

Indbagt kalkunsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Diverse kalkun

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.Hakket kankunkød
2 spsk.Hvedemel
2 æg
2.5 dl.fløde
3 tsk.salvie
 Salt
 Peber
250 g.champignoner
25 g.smør
1-2 stilke bladselleri
8 plader butterdej
 
Opskrift:
Bland det hakkede kød med mel, og rør æggene i et ad gangen. Rør fløde i og krydr med salvie, salt og peber. Lad farsen hvile en times tid. Rens champignonerne, hak dem groft og rist dem i smør. Bland de afkølede champignoner i farsen sammen med bladselleri, der er skåret i smalle strimler.

Lad butterdejen tø ved stuetemperatur ca. 20 minutter. Læg pladerne side om side og i forlængelse af hinanden, og rul dem ud til en aflang plade. Form farsen til et aflangt brød på midten af den udrullede butterdej. Saml dejen om kødet, pensl kanterne med æg, og læg farspakken på sammenføjningen. Lav dejblade som pynt af evt. dejrester. Lim pynten på med æg. Pensl farsbrødet med æg og bag det ca 1 time ved 200 grader C. Lad det hvile 15-20 minutter, før det skæres i skiver.

Giv ristede champignoner og smørsnurrede ærter og majs til. Råstegte kartofler eller hasselbackkartofler er også godt tilbehør.

Sovs. Til farsbrødet Rist 125 g. skiveskårne champignoner i smør, tilsæt ca. 5 dl. god bouillon, 2-3 dl. fløde og et glas rødvin, og lad det koge sammen. Jævn sovsen let.





karakterer:
Opskriften er vist 3342 gange,
og udskrevet 79 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu