Tykke grove pandekager med bær
Hovedingrediens : Bær - Diverse bær Indsendt af : anetteogjesper Indsendt : Red : |
|
|
Stil rugkernerne i blød i kogene vand, så det lige dækker kernerne, gerne dagen før, så kernerne bliver bløde. Alternativt kan kernerne koges i 15 min i lidt vand før de skal bruges.
Pandekagedejen skal røres sammen lige før brug, da der er bagepulver i dejen Skyl bær. Bland mel, havregryn, sukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smør på panden ved svag varme. Slå æg ud i en anden skål. Rør mælk og smeltet smør i. Tilsæt derefter kernerne. Rør gradvis melblandingen i med et piskeris. Kom en klat smør på panden og varm det op til det syder. Sæt 2 spsk dej på panden – der er plads til 2-3 pandekager med 8-10 cm diameter på en pande. Når hele overfladen på pandekagerne er dækket af bobler, drysses 8-10 bær på hver pandekage. Vend pandekagerne med en paletkniv når de er lysebrune i kanten. Steg på den anden side til de er gyldne og faste. Spises lune med ahornsirup eller flydende honning. Tips: 1. Der kan også bruges banan i dejen. 2. Smør kan erstattes med steg og bag og alternativt olie, men de er bedst med smør. 3. erstat ½ dl. af hvedemelet med rugmel, så bliver de lidt grovere. 4. Pandekagerne kan også spises uden bær og smager også rigtig godt med syltetøj som tilbehør. 5. Er meget velegnet til at stege over bål. |
|
Opskriften er vist 6271 gange,
og udskrevet 90 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne