Oksegryde med rødvin

Oksegryde med rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.Velhængt oksekød, inderlår, klump eller tykstegsfilet
2 skiver røget bacon
250 g.skalotteløg
3-4 gulerødder
1 skive selleri
50-75 g.smør
5 dl.rødvin
1 fedhvidløg
1 laurbærblad
1-2 tsk.tørret timian
 Salt
 Peber
1 strimlet appelsinskal
4-5 stilke persille
250 g.champignon
 Evt. 1 dl. fløde
 
Opskrift:
Skær kødet i strimler og skær det røgede bacon i terninger. Skold og pil skalotteløgene. Skræl gulerødderne og selleri og skær gulerødderne i mønter og sellerien i terninger.

Smelt smørret gyldent og rist baconterningerne heri. Tilsæt kød og løg og lad det brune med. Bland gulerødder og selleri i og svits det. Hæld rødvin ved og krydr med hvidløg, laurbærblad, timian, salt og peber. Tilsæt 1 strimmel appelsinskal (brug kartoffelskrælleren) og persillekviste og lad retten snurre sammen 30-40 minutter, afhængigt af kødet. Fjern appelsinskal og persillekviste og jævn sovsen let.

Rens champignonerne, rist dem let i smør på panden og bland dem i retten. Tilsæt evt. lidt fløde eller creme fraiche.

Server retten med groft brød, flutes, løse ris, små aspargeskartofler eller kartoffelmos. Brødskiver ristet i olie og tilsat friskpresset hvidløg er også godt tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 5898 gange,
og udskrevet 112 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu