Sprængt kylling med kogte grøntsager og beurre verte
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Kilde : Bjørn Kok Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Saltlage:
Nitritsalt og sukker opløses i det kolde vand ved omrøring. Kyllingen lægges i saltlage dækket af helt af saltlagen og stilles på køl i 2 dage. Kyllingen tages op af saltlagen og lægges i frisk vand som bringes i kog, kog til kyllingen er mør ca. 60 minutter. Mens kyllingen koger gøres grøntsagerne i stand, og koges møre for sig selv. Beurre Verte: Smørret smeltes og afklares, vallen gemmes i gryden og tilsættes med og røres godt rundt. Tilsæt kyllingebouillon fra den kogte kylling og koges op. Det afklarede smør piskes forsigtigt i. Tilsæt de hakkede krydderurter og smag så til med salt og peber, vær forsigtig med salt da kyllingebouillonen kan være ret salt i sig selv. Serveres med kogte kartofler og grøntsager. |
|
Opskriften er vist 10369 gange,
og udskrevet 92 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-01-17 20:41:35 Det er nitritsalt, og der er kun en lille del nitrit Torben - 2021-01-14 16:54:29 400g nitrit til 5L!? Det kan ikke være sundt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne