Indbagt laksefars
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefars Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr ingredienserne til piedejen sammen og lad den hvile et stykke tid i køleskab.
Skær laksen i strimler som køres i fodprosseren med salt, tilsæt æggehvide kør igen og til slut køres farsen med fløden til en jævn fars. Bland hakket dild og ris i. Smag til med revet citronskal, salt og cayennepeber. Rul piedejen ud til to aflange plader, ca. 35 x 20 cm. Lav den øverste plade ca. 5 cm bredere. Læg den mindste plade på bagepapir på en plade. Fordel farsen på dejen med undtegelse af et par centimeter rundt i kanten. Læg den anden plade over. Pensl kanten på den nederste dej med pisket æg og tryk kanterne til. Fold eller rul det op hele vejen rundt. Klip evt. lidt "skæl" oven på dejen og pynt med udporede dejfinner. Pensl med sammenpisket æg. Bag i den nederste del af ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Servér icebergsalat og tynde citronskiver og kold krydderurtesauce eller varm skaldyrssauce til. En fin svampesauce f.eks. med morklet er også godt til laksefarsen, som også kan serveres kold. |
|
Opskriften er vist 45998 gange,
og udskrevet 852 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-12-16 20:27:40 Det kan virkelig anbefaledes, vi har lige lavet det i dag.. Jeg er ikke den store fan af laks eller fisk, men det her er virkelig lækkert, og tror også den vil være et hit hos børnene. Christina - 2011-12-08 18:30:09 Pas på med fløden, at blandingen ikke bliver for flydende. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne