Fish and chips 02
Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk Indsendt af : NTT Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del æggene (gem både hvider og blommer)
Sigt 200 g. mel ned i en skål. Tilsæt sukker og rør det sammen. Tilsæt æggeblommer,øl, salt og peber og rør det sammen. Bland mælk og vand, og tilsæt det til dejen bliver tyk og jævn. Dejen skal nu hvile i ca. 30 min. i køleskabet. Skræl kartoflerne og skær dem 1x1 cm. skiver. Smid dem i en skål med kold vand, til de skal bruges. Vask fisken, dup den tør med køkkenrulle og vend dem i de sidste 80 g. mel. Opvarm olien til 160 gr. Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i dejen. Dyp fisken en ad gangen i dejen. Hæld vandet fra kartoflerne og tør dem grundigt. Kog kartoflerne i ca. 10 min i olien og tag dem op for at dryppe af. Øg temperaturen på olien til 180 gr. Kog fisken i 4 -5 min. til dejen er gylden grun. Tag fisken op, og kog kartoflerne i yderligere et par minutter. Tag kartoflerne op, og drys fisken og fritterne med salt og malt eddike. |
|
Opskriften er vist 14724 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Frank jensen. Ishøj - 2018-03-17 17:38:07 Opskriften virker -- hvis man LIGE husker at tage de 80 gr. mel fra de 200, for ellers en KLUMP dej som man ikke kan dyppe noget i 😂. Men reddede den med mere øl. Dejligt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne