Fletbrød med safran

Fletbrød med safran, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
150 g.smør
5 dl.mælk
50 g.gær
0.5 tsk.salt
1-2 dl.sukker
2 g.safran
15 dl.hvedemel
 
 Pensling:
 Æg
50 g.mandelflager
0.5 dl.sukker
 
Opskrift:
Fedtstoffet smeltes, og mælken tilsættes, så temperaturen bliver ca. 37 grader C. Gæren smuldres og røres ud i den lune væske. Tilsæt salt, sukker, safran og det meste af melet. Ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig, og lad den hæve tildækket 30-40 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader C. Læg bagepapir på 2 bageplader. Tag dejen op på bordet og ælt den igennem med resten af melet. Del den i 2 halvdele og del dem hver i 3 stykker, der rulles til pølser. Flet pølserne til 2 brød og læg dem på hver sin plade til hævning ca. 30 minutter.

Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelflager og sukker. Bag brødene i 30-40 minutter og lad dem afkøle på en rist dækket med et viskestykke.





karakterer:
Opskriften er vist 2669 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu