Kalvetyksteg braiseret i øl
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetyksteg Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Lotte Indsendt : Red : |
|
|
Krydder kødet med peber og hvidløgskrydderi, rul bacon om og snør med bomuldssnoren så stegen er smørret fast sammen og baconen holder fast. Steg på grill eller pande til baconen er godt gylden.
Læg stegen i bunden af en stegeso og hæld tomater, groft hakket kartoffel, gulerod og løg samt hvidløgsfed ved. Hæld derefter øl ved til stegen er ca 1/3 dækket. Resten af øllen kan hældes over løbende. Tilsæt bouillon sæt stegetermometer til gennemstegt oksekød eller 77 grader og læg låg på. Steges i kuglegrill eller ovn til genne stegt. Ca 2 timer ved 200 grader i ovn. Vend stegen hver 1/2 time og hæld mere øl ved hvis nødvendigt. Når stegen er færdig skal den hvile i min 20 min før snøren fjernes og den skæres i stykker. Saucen fra stegesoen mases igennem en sigte, jævnes og smages til med salt, peber og sukker. Tips: Er super til kuglegrill. Serveres med stegte kartofler og salat. |
|
Opskriften er vist 22691 gange,
og udskrevet 487 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2013-12-22 19:15:13 Super lækker, meget mør og nem at lave. Kan bestemt anbefales. Susanne H - 2012-02-25 19:22:30 Vældig god opskrift, hvor det fungerer rigtig fint at mase grønsagerne gennem sien og giver en god fyldig sovs. Til resterne i morgen vil jeg runde sovsen af med en sjat fløde, som jeg lidt syns manglede i dag. Ellers super fin opskrift :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne