Kartoffelmos med kødsovs i ovn

Kartoffelmos med kødsovs i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : madelskeren

Indsendt :      Red :
Kartoffelmos med kødsovs i ovn, billede 4 Kartoffelmos med kødsovs i ovn, billede 1 Kartoffelmos med kødsovs i ovn, billede 2 Kartoffelmos med kødsovs i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødsauce:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Becel flydende Original 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kartoffelmos:
700 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kartoffelmos:
Skræl kartofler, gulerødder og knoldselleri og skær dem ud i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand uden salt i ca. 25-30 min.

Hæld vandet fra rodfrugterne og pisk dem til mos med piskeris eller elpisker. Smag til med salt og peber.

Svits løg i tern og fintsnittet hvidløg i Becel, til løgene er klare. Tilsæt kødet og svits det med, til det er blevet brunet. Tilsæt paprika, peberfrugt i strimler og squash i tern og steg det med et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat og smag til med salt og peber. Lad kødsaucen småsimre i 5-10 min.

Hæld kødsaucen i et ovnfast fad og fordel rodfrugtmosen ovenpå. Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 179354 gange,
og udskrevet 2115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9097 (2165 kcal)
KJ pr. Pers. 2274 (541 kcal)
Vægt ialt 2563 gram
Vægt pr. Pers. 640 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 354 KJ (84 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-08 18:31:52
Kan retten fryses ?

  -   2017-03-05 18:42:25
Rigtig lækker ret!

  -   2013-02-26 18:19:34
Stor skuffelse. Alt for meget sovs til den mængde mos, og meget "vandet" i bunden pga de hakkede tomater mm. Lidt smagsløst. Æv.

  -   2012-11-02 16:25:44
Den laver vi også, når der er rester fra dagen før(kartofelmos og væltet lo...!). Ikke tosset.