Æble-marcipan tærte

Æble-marcipan tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laura

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
180 g.hvedemel
100 g.sukker
125 g.koldt smør
1 æg
 
 Fyld:
50 g.koldt smør
100 g.marcipan
65 g.sukker
2 æg
1 spsk.citronsaft
3 groftrevet æbler
 
 Pynt.
25 g.hakkede mandler
 
Opskrift:
bland mel og sukker og smuld smørret i.
tilsæt ægget og saml hurtigt dejen

del dejen i to. tryk den ene del ud i en springform, ca. 24 cm i diameter. stil springformen koldt i ca. 30 minutter.

fyld: riv marcipanen fint. smelt smørret i en gryde, og kom marcipan, sukker, æg og citronsaft i.
lad blandingen simre unde omrøring, til den bliver jævn.

skræl æblerne og fjern kærnehusene. riv æblerne groft. læg de revne æbler i tærtebunden og hæld marcipanmassen over.

rul resten af dejen ud og skær den i strimler. læg dejstrimlerne på tværs af hinanden oven på tærten, drys med hakkede nødder.

Bagetid: ca. 45 min. i nederst i en 185 grader forvarmet ovn (varmluft 160 grader)

Tips:

kan serverets med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 11721 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu