Banankage med hel banan i

Banankage med hel banan i, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : emilie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.smør
3 modne bananer
100 g.mørk chokolade
125 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
150 g.sukker
2 tsk.vaniljesukker
 evt 2 bananer som hele til kagen
 
3 æg
 1
Opskrift:
tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader uden varmluft)
smør en 1-liters folieform/bageform grundigt.
brug et stykke køkkenrulle og en lille klump smør, som smøres grundigt ud på siderne og bunden, eller for formen med bagepapir

smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
mos bananerne.

hak chokoladen groft på et skærebræt med en kniv. bland mel, bagepulver og chokoladen i en skål

pisk æg, sukker og vaniljesukker med en elpisker, i en stor skål, til det er lysegult og skummende.

bland alt hurtigt sammen i skålen med æggemassen. det er lettest med en dejskraber

fordel dejen i bageform/folieform som rummer ca 1 liter.

bag i ovnen ca. 40-50 minutter, til kagen er brun på toppen og let fast ved et tryk, stik en gaffel i og se, om der sidder dej på. hvis ja, så giv den lidt mere.

lad den køle af i formen og vend de ud på et fad

Tips:

du kan få en banan ind midt i kagen således: stik to lange pindeigennem hver ende af bananerne, så de danner et kryds. det holder bananerne, oppe, når de lægges i formen. hæld først halvdelen af dejen i, så bananerne, og til sidst dej igen





karakterer:
Opskriften er vist 8740 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu