Croissanter 04
Indsendt af : Sine Pedersen Indsendt : Red : |
|
|
Varm 1½ dl mælk til den er lillefingervarmt, og rør gæren ud i.
Pisk de 150 g mel i, og lad dejen stå, mens resten laves. Lun resten af mælken ganske lidt. Smuldr smørret i resten af melet, og rør mælken i sammen med salt og sukker. Ælt de to deje sammen. Dejen skal være ret blød, smidig og elastisk. Stil den til hævning et køligt sted i cirka 3 timer. Tag den ud, og rul den til en aflang plade på et melet bord. Skær smørret i meget tynde skiver, og læg det på den ene halvdel. Det må ikke være iskoldt, men heller ikke blødt. Fold dejen ind over. Rul den ud på tværs af folden til normal størrelse. Fold nu tre gange, og rul igen. Gør det 3-4 gange. Husk hele tiden at have lidt mel på bordet. Rul den nu ret tyndt ud, og del den i to aflange stykker. Skær dem hver i 5-6 trekanter. Rul dem til et horn ved at starte fra den brede ende. Stil dem på en plade og vend det nedad, der hvor du har føjet dem sammen. Lad dem efterhæve i ½ time. Pensl med æg og bag dem på næstnederste rille i en 230° varm ovn i 15-20 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni. Tips: Lad dem afkøle på en rist, når de er færdibagte. |
|
Opskriften er vist 6986 gange,
og udskrevet 142 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne