Livs Trekornsbrød

Livs Trekornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Pers.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Kan godt fryses

Indsendt af : Action_Liv

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
1-2 spsk.salt
2 spsk.olie
7 dl.lunkent vand
 
100 g.sesamfrø
100 g.hørfrø
50 g.solsikkekerner
300 g.grahamsmel
400 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rør gær, salt, olie og vand sammen i en skål. Tilsæt resten og kom kun lidt mel i adgangen.
Lad dejen hæve i 1 time i skålen.

Fordel dejen i 2 smurte brødforme, og lad der efter dejen hæve i 20 min.

Bag brødene i ovnen 1 time ved 225 grader. Kig til det en gang imellem.
God fornøgelse :)

Tips:

Lidt mere mel kan måske godt være nødvendigt, men ikke for meget. Bag det om aftenen, så er det næsten stadig som nybagt om morgenen. Man kan også lave det som boller, så skal der bare bruges æg til at pensle, hvis man har lyst. De skal dog ikke hæve lige så meget varme, og skal ikke bruge lige så meget tid i ovnen og til at hæve.





karakterer:
Opskriften er vist 9594 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-11 11:02:40
Jeg bruger gerne lidt fuldkornsmel i også:-) Bager dette brød flere gange i ugen:-)

  -   2011-03-29 18:53:40
20 pers. til begge brød.