Rugbrød (det bedste)
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Traemanden69 Indsendt : Red : |
|
|
Bland de tørre dele i en stor skål. Rør siruppen i. Tilsæt kærnemælken og rør godt sammen.
Kom dejen i 2 velsmurte forme og drys frø, kerner eller havregryn over. Bag brødene ved 175 °C i 1 time og 40 minutter. Efter 1 time lægges alufolie over brødene. Tips: Det er simpelthen det bedste rugbrød jeg nogensinde har bagt og smagt. Det forpligter, for min søn vil kun have dette brød i sin madpakke. |
|
Opskriften er vist 24777 gange,
og udskrevet 676 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (118 stemmer) |
|
Kommentarer Deljavan - 2017-05-21 14:02:20 Kan ikke forstå hvorfor den er downr. så lav, jeg har bagt det her de sidste 5 år og alle er vilde med det. Ida Jensen - 2015-10-28 12:56:01 Jeg putter kun lidt sirup i, men til gengæld 1 l kærnemælk og lidt vand så dejen bliver flydende, og kan derfor hælde dejen i formen. Lægger 1 bageplade ind ovenpå formene og sætter ovnen på 1 1/2 times luftovn og får 2 dejlige brød, uden hårde og revnede skorper :-) Christine - 2015-07-14 16:12:10 Hvor stor skal brødformen være? nethebay - 2014-12-21 13:13:52 forstår ikke rugmels mængden ikke bliver rettet i opskriften det kan jo ikke passe med 1,67 dl. til 2 store brød nethebay - 2014-12-06 11:26:19 Nu prøver jeg (det bedste) rugbrød, men er noget usikker på hvor meget rugmel der skal i. der står 1.67 dl. er det 1670 gr. eller er 16.7 dl.rugmel det er jo ikke helt lige meget og det kan jo ikke passe at det kun er godt 1.5 dl.til 2 brød anonym - 2014-08-28 09:05:32 prøv at erstatte den alm. sirup med hjemmelavet maltsirup. ( ½ l porter + 350 g brun farin, kogt ind til ca halvdelen)Det giver brødet en helt ansen men super lækker smag og så er det mindre sødt. KAN KUN ANBEFALES :-P Ida Juhl Jensen - 2013-02-16 12:32:51 Jeg putter kun meget lidt sirup i opskriften. Dejlig brød, men mine brød revner hver gang, trods det jeg prikker med en gaffel, inden jeg sætter det i ovnen. Sprækker jeres brød, eller hvad gør i ??? Claudia - 2012-02-19 10:10:53 Alt for sødt efter min smag, og svarede altså overhovedet ikke til forventningerne. Prøver nu en gærversion uden sirup... Lembke - 2011-11-08 18:52:13 Supernemt at bage! Lækker konsistens, krumme og farve. Jeg synes dog, at det er for sødt, så jeg vil næste gang prøve, om man kan udelade siruppen. anonym - 2011-04-12 19:23:51 Jeg gav brødet 1 time og 20 min. nederst i ovnen og fik ET PRAKTFULDT, LÆKKERT OG MEGET SMAGFULDT RUGBRØD. Jeg giver dig ret, når først familien har smagt dette brød (ink. mig selv) er det svært at gå tilbage til købe-rugbrød. anonym - 2011-04-11 14:13:04 Er det alm. ovn eller varmluft? Jeg går ud fra at det er alm. Men hvor i ovnen skal det bages - nederst eller i midten? Jeg har netop sat min dej i ovnen og er meget spændt på resultatet - mit første bagte rugbrød! :O) Men det havde været rart med de sidste oplysninger. ;O) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne