Rugbrød (det bedste)

Rugbrød (det bedste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Traemanden69

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.Grahamsmel
3 dl.sigtemel
1 dl.havregryn
1.5 dl.hvedeklid
1.67 dl.groft rugmel
1.5 dl.knækkede rugkerner
1 dl.sesamfrø
1.5 dl.hørfrø
5 dl.hvedemel
3 tsk.salt
5 tsk.natron
1 dl.Sirup, lys
1 l.kærnemælk
 
Opskrift:
Bland de tørre dele i en stor skål. Rør siruppen i. Tilsæt kærnemælken og rør godt sammen.

Kom dejen i 2 velsmurte forme og drys frø, kerner eller havregryn over. Bag brødene ved 175 °C i 1 time og 40 minutter.

Efter 1 time lægges alufolie over brødene.

Tips:

Det er simpelthen det bedste rugbrød jeg nogensinde har bagt og smagt. Det forpligter, for min søn vil kun have dette brød i sin madpakke.





karakterer:
Opskriften er vist 24891 gange,
og udskrevet 677 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (118 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-21 14:02:20
Kan ikke forstå hvorfor den er downr. så lav, jeg har bagt det her de sidste 5 år og alle er vilde med det.

  -   2015-10-28 12:56:01
Jeg putter kun lidt sirup i, men til gengæld 1 l kærnemælk og lidt vand så dejen bliver flydende, og kan derfor hælde dejen i formen. Lægger 1 bageplade ind ovenpå formene og sætter ovnen på 1 1/2 times luftovn og får 2 dejlige brød, uden hårde og revnede skorper :-)

  -   2015-07-14 16:12:10
Hvor stor skal brødformen være?

  -   2014-12-21 13:13:52
forstår ikke rugmels mængden ikke bliver rettet i opskriften det kan jo ikke passe med 1,67 dl. til 2 store brød

  -   2014-12-06 11:26:19
Nu prøver jeg (det bedste) rugbrød, men er noget usikker på hvor meget rugmel der skal i. der står 1.67 dl. er det 1670 gr. eller er 16.7 dl.rugmel det er jo ikke helt lige meget og det kan jo ikke passe at det kun er godt 1.5 dl.til 2 brød

  -   2014-08-28 09:05:32
prøv at erstatte den alm. sirup med hjemmelavet maltsirup. ( ½ l porter + 350 g brun farin, kogt ind til ca halvdelen)Det giver brødet en helt ansen men super lækker smag og så er det mindre sødt. KAN KUN ANBEFALES :-P

  -   2013-02-16 12:32:51
Jeg putter kun meget lidt sirup i opskriften. Dejlig brød, men mine brød revner hver gang, trods det jeg prikker med en gaffel, inden jeg sætter det i ovnen. Sprækker jeres brød, eller hvad gør i ???

  -   2012-02-19 10:10:53
Alt for sødt efter min smag, og svarede altså overhovedet ikke til forventningerne. Prøver nu en gærversion uden sirup...

  -   2011-11-08 18:52:13
Supernemt at bage! Lækker konsistens, krumme og farve. Jeg synes dog, at det er for sødt, så jeg vil næste gang prøve, om man kan udelade siruppen.

  -   2011-04-12 19:23:51
Jeg gav brødet 1 time og 20 min. nederst i ovnen og fik ET PRAKTFULDT, LÆKKERT OG MEGET SMAGFULDT RUGBRØD. Jeg giver dig ret, når først familien har smagt dette brød (ink. mig selv) er det svært at gå tilbage til købe-rugbrød.

  -   2011-04-11 14:13:04
Er det alm. ovn eller varmluft? Jeg går ud fra at det er alm. Men hvor i ovnen skal det bages - nederst eller i midten? Jeg har netop sat min dej i ovnen og er meget spændt på resultatet - mit første bagte rugbrød! :O) Men det havde været rart med de sidste oplysninger. ;O)