Grillet Mortensand med æbler og svesker
Hovedingrediens : And - And hel Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start grillen op.
Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne, disse halveres og brunes af i en gryde med lidt smør, og når de er pænt brune hældes vand over, ca. 8 dl. og det småkoger så indtil anden er færdig, kan også laves i drypbakken på grillen. Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med æblestykker og/eller svesker, bindes evt. op med kødsnor. Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakke placeres imellem. Risten læges på plads, og anden lægges på grillen med brystet nedad i ca. 1 time. Herefter vendes anden og steget færdig med brystet opad. Tid ca. 20-25 minutter pr ½ kg. Chek om anden er færdig ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst kødsaften skal være klar. Centrumstemperaturen skal være 75 grader C hvis du bruger stegetermometer. Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter. Parter anden, skær ned langs brystbenet og skær fileterne af, herefter lår og vinger. Sovs: Væden fra indmaden sigtes og bringes atter i kog, der kan spædes op med piskefløde hvis det ønskes, og sovsen jævnes med en melbolle, farves med kulør og smages til med salt og peber. Tips: Der lægges løbende nye kul på grillen, en 4-5 stykker pr ½ time, tages ditrekte fra posen |
|
Opskriften er vist 9333 gange,
og udskrevet 132 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne