Grillet Mortensand med æbler og svesker

Grillet Mortensand med æbler og svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grillet Mortensand med æbler og svesker, billede 4 Grillet Mortensand med æbler og svesker, billede 1 Grillet Mortensand med æbler og svesker, billede 2 Grillet Mortensand med æbler og svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 and
 
 salt
 peber
1 madæbler
10 svesker uden sten
Opskrift:
Start grillen op.

Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne, disse halveres og brunes af i en gryde med lidt smør, og når de er pænt brune hældes vand over, ca. 8 dl. og det småkoger så indtil anden er færdig, kan også laves i drypbakken på grillen.


Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med æblestykker og/eller svesker, bindes evt. op med kødsnor.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakke placeres imellem. Risten læges på plads, og anden lægges på grillen med brystet nedad i ca. 1 time. Herefter vendes anden og steget færdig med brystet opad.

Tid ca. 20-25 minutter pr ½ kg.

Chek om anden er færdig ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst kødsaften skal være klar. Centrumstemperaturen skal være 75 grader C hvis du bruger stegetermometer.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter. Parter anden, skær ned langs brystbenet og skær fileterne af, herefter lår og vinger.

Sovs:
Væden fra indmaden sigtes og bringes atter i kog, der kan spædes op med piskefløde hvis det ønskes, og sovsen jævnes med en melbolle, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Tips:

Der lægges løbende nye kul på grillen, en 4-5 stykker pr ½ time, tages ditrekte fra posen





karakterer:
Opskriften er vist 9371 gange,
og udskrevet 133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu