Roulade-russisk

Roulade-russisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Gyngehøvdingen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 æg str. L (eller 4 str. M)
125 g.sukker (eller tilsvarende strø-sødemiddel, se omregning på sødemiddeldåsen!)
60 g.kartoffelmel
60 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
 f.eks. marmelade en mindre fedtfattig roulade fås med kagecreme eller flødeskum pisket med frugt
 
 
 Overtræk:
75 g.mørk chokolade (udelades hvis lavere fedt energi% ønskes)
2-3 dl.Fraiche Let 6% (Thrane mejeri)
 
Opskrift:
Kagen:
Pisk æggene luftige med sukker (evt. sødemiddel). Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Sigt og vend melet i æggemassen.
Fordel dejen jævnt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir, har du miniovn laves let to mindre roulader af dejen.
Bag ved 210 grader i 8-10 min., når den begynder at tage en den mindste smule farve er den færdig.
Vend kagen ud på et stykke bagepapir, evt. drysset med sukker og læg et fugtigt, lunt viskestykke over et meget lille øjeblik.
Træk det øverste papir forsigtigt af og smør hurtigt fyld på over hele kagen.
Rul straks rouladen stramt ved hjælp af papiret på undersiden. Lad ligge et øjeblik.

Overtræk:
Chokoladen smeltes og Fraicheletten røres i. Lægges over kagen. Pynt evt. med frugtstykker, revet chokolade eller krymmel.


Tips:

Problemer? Rouladen knækker ved sammenrulning. Æggene var for små, altså dejen for tør, kagen afkølede for meget, eller dejen bagte for længe.

Papiret vil ikke slippe. Kagen var ikke helt færdigbagt, viskestykket var for koldt eller viskestykket lå ikke længe nok på

Overtrækket skiller. Du brugte ikke Thranes fraiche let 6%, som ikke skiller





karakterer:
Opskriften er vist 5600 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-27 15:37:46
Nøj! Den kage er bare god. Jeg kan stærkt anbefale den!