Bagt cheesecake

Bagt cheesecake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Gyngehøvdingen

Indsendt :      Red :
Bagt cheesecake, billede 4 Bagt cheesecake, billede 1 Bagt cheesecake, billede 2 Bagt cheesecake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
400 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Forvarm ovnen til 190 grader.
Pensl en springform ca 24 cm i diameter med olie.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør knuste kiks i og fordel massen i formen.

Kom flødeost, æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk. vaniljesukker i en blender og blend til det er helt glat.
Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen. Skal bages i ca. 20 minutter eller til kagen er stivnet.

Tag den ud af ovnen og lad den køle af i 20 minutter. Lad ovnen være tændt.
Bland cremefraiche med resten af sukkeret og vaniljesukkeret. Hæld det ud over kagen.
Stil kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.
Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.





karakterer:
Opskriften er vist 364122 gange,
og udskrevet 3588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (141 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20370 (4850 kcal)
KJ pr. Pers. 1697 (404 kcal)
Vægt ialt 1427 gram
Vægt pr. Pers. 118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1427 KJ (339 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 26.7 gram
Kulhydrat 21.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-11-20 15:54:48
Jeg har kun en stavblender til rådighed. Det fungerede fint kun med sådan én!

  -   2021-09-05 12:54:48
Fantastisk cheesecake Har dog ændret lidt på ingredienserne, da det var det jeg havde i køleskabet, sim skulle bruges 75g becel flydende 200g veganske vaniljekiks fra veganz 2 æg 300g Philadelphia light 150g sukker 10g vaniljesukker 450g Cheasy creme Frische 5% 5 dråber citron saft og revet citronskal 1tsk kanel Super lækker opskrift

  -   2021-03-26 15:38:54
Har lavet den flere gange. Men istedet putter jeg det ene æg ostemassen. Og bruger det andet æg i creamfaichen med vanilje og sukker. Synes den bliver mere stiv

  -   2020-03-14 19:55:59
Jeg bruger 18% cremefraiche i stedet for 38% Det smager meget bedre, 38% cremefraiche er for tung

  -   2019-12-29 16:22:37
Jeg har bagt den skønne kage 15 gange igennem årene og det er aldrig gået galt. Jeg har endda brugt Daim chokolade i det sidste lag og det var faktisk meget vel smagende :)))

  -   2019-08-19 18:26:50
Kan den fryses??

  -   2018-07-04 13:16:26
Man kan undgå at ostemassen bliver flydende ved at piske den sammen i stedet for at blende massen. Pisker man får man en lækker cremet masse som er lige til at hælde ud over bunden og jævne forsigtigt.

  -   2017-04-14 11:41:19
Jeg tror at jordbærene skal sidde på toppen, da de smatter hvis man lægger dem nederst og bruger dem som bund. Tilgengæld smuldrer toppen af kiks nemt, og virker ikke til at samle sig ordenligt, er det fordi brystmælk?

  -   2017-04-01 11:01:57
er det normalt at cremefraichen er stadig flydende efter et 10-15min i oven? meget flydende at det svært at Tro at det vil stivne.

  -   2016-11-05 11:40:48
Jeg elsker den her opskrift! Den er både nem og meeeeega god!!!! Kan virkelig stærkt anbefales!

  -   2016-01-28 19:25:38
Min ostemasse blev helt flydende da jeg blendede ingredienserne sammen, er det normalt? Jeg har dobbelttjekket mængderne og de passer :-/

  -   2015-08-09 19:46:15
Kan man putte ribsgelé på efter den har været i køleskabet og evt. Ind i køleskabet igen ?

  -   2015-08-06 11:21:19
Cremefraichen bliver stiv når den har stået i køleskabet nogen timer ;-) Elsker den opskrift, laver den igen og igen og den er klart et hit hver gang

  -   2015-05-20 11:07:22
Det øverste lag creme fraise bliver stift i køleskabet.

  -   2015-05-19 17:38:33
Ærgeligt at der ikke bliver svaret på spørgsmål. Jeg har nemlig samme problem, som jeg kan se andre også har, at det øverstelag med cremefraise ikke bliver stift. Som dem før mig, kan jeg kun håbe på at køleskabet gør resten. Jeg skal dog se om jeg kan huske at skrive om det lykkes.

  -   2015-04-29 19:03:19
Jeg bruger 9% og halv så meget ost og halv så meget suker. Alle jeg laver den til vil have den igen og igen;) super god og nem.

  -   2015-04-16 14:28:35
Kæft den er lækker💋👅

  -   2015-03-18 10:53:38
kan man bruge creme fraiche 18% i stedet for 38%

  -   2014-11-17 17:47:23
Kæmpe succes på arbejdet!! Alle spurgte efter opskriften. Jeg brugte optøede blåbær istedet for jordbær, som gav den en mere syrlig smag.

  -   2014-11-15 19:05:51
Fantastisk cheesecake! Så nem og vellykket!

  -   2014-07-10 00:14:05
Synes slet ikke creme fraiche laget bliver stiv? Den har fået 20 min i stedet for 10, og er stadig total blød :-( Håber den stivner i køleskabet..

  -   2014-01-23 20:47:58
Kan man bruge cremefraishe 18%, I stedet for 38%?

  -   2013-11-08 15:45:07
Jeg undlod andel del med creme fraichen. I stedet tog jeg kagen ud af ovnen, varmede ribsgele ved svag varme, hældte udover kagen og puttede den i ovnen igen i 10 minutter. Derefter i køleskabet så den kunne køle af. Jeg fjernede først springformen når geleen var helt størknet. Feedback fra mand og familie var helt i top!

  -   2013-04-12 22:07:21
kan man godt anvende philidelphia flødeost ?

  -   2013-01-22 16:28:29
Det bliver super godt, hvis man koger en pose frosne jordbær op med en dl vand og et par tsk. sukker og kommer denne topping på cheesecaken, når den har stået i køleskabet et par timer. Jordbærmassen stivner sammen med kagen i køleskabet, når den står natten over og det smager fantastisk

  -   2012-12-23 21:03:00
Hvilken ost bruger i?

  -   2012-11-07 13:13:14
Super Super lækker!! Det var en kæmpe succes og vi spiste næsten til vi blev dårlige.. Nem opskrift på en skøn kage.. Den er god med lidt frugt til, for at fjerne noget af det søde.

  -   2012-10-08 09:07:24
Den er så super god. Jeg har nu prøvet at erstatte cremefraiche med hytteost. Den er også lækker.

  -   2012-06-22 22:05:48
synes min top er meget blød, er det meningen. Kan man tjekke om den er færdig på en måde?

  -   2012-06-04 17:49:55
Rigtig god og lækker opskrift vil nu sige at den blev lige lidt lav. Eller meget god opskrift bruger den meget tit.

  -   2012-05-19 18:03:00
Kan man godt nøjes med at bruge 18% creme fraice i stedet for 38%?

  -   2012-01-25 14:12:13
Dette er en ualmindelig god cheesecake! Jeg bagte den i en springform med mindre diameter og høj kant, så den blev høj og lækker (dog skal den have lidt længere i ovnen første gang og man skal være forsigtig med at bunden ikke brænder på)!

  -   2011-12-08 11:04:30
hej alle ja synes den er god og ja synes den er cremet men vil da sige at jeg synes godt man kan doble bunden op uden det gør noget

  -   2011-11-03 18:32:51
nogle der kan sige om kagen i sig selv er cremet? :)

  -   2011-10-07 17:14:35
Super god og nem at lave! ..giv den et ekstra pift: tilsæt reven citronskal og 2 tsk citronsaft, og pynt kagen med ananasstykker i gelelage af ananassaft og husblas <3

  -   2011-10-04 12:32:16
Det er den bedste dessert jeg nogensinde har lavet og smagt!!

  -   2011-03-27 15:35:28
Det er den mest fantastiske kage jeg ''ever'' har smagt! Top dollar, fra mig og mine børn :-)