Langtidsstegt ribbenssteg

Langtidsstegt ribbenssteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Renè Kruse

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 ribbenssteg
 
1 stor gulerod snittet i små stykker
1 lille løg, skåret i mindre stykker
 Nelliker, hele
 Laurbærblade
 Evt.2 stilke frisk timian
 
Opskrift:
Den ridsede ribbensteg lægges med sværen nedad i et let smurt,
ovnfast fad. Der tilsættes kogende vand, så sværen er dækket
Steges med sværen nedad i ovnen ½ time ved 160º

Derefter vendes stegen, men stegen bliver stående nede i vandet.
Sværen aftørres og saltes ophyggeligt, så der kommer salt ned
mellem alle sværene. Der sættes en nellike i hver tredje ridse og
laurbærblade med ca. 5-6 cm mellemrum
Læg gulerødder, løg og evt. timian i vandet

Steg videre i ca. 3 timer ved 160º
hold øje med at der altid er vand i fadet, det må ikke blive tørt

Stegen tages ud af ovnen. Laurbærblade og nelliker fjernes, og
stegen placeres på en rist

Sæt ovnen på grill til sværen bobler op overalt

Når sværen er boblet op, tages stegen straks ud af ovnen
HUSK: Stegen skal ”hvile” så den kun er lun ved servering

Tips:

Husk at ridse sværen, også helt gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet Dette er meget vigtigt





karakterer:
Opskriften er vist 114700 gange,
og udskrevet 1330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-04 16:42:18
Efter 3½ time sættes stegen på en rist og ovnen på grill. Men skal overskydende vand fjernes?