Langtidsstegt ribbenssteg
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Indsendt af : Renè Kruse Indsendt : Red : |
|
|
Den ridsede ribbensteg lægges med sværen nedad i et let smurt,
ovnfast fad. Der tilsættes kogende vand, så sværen er dækket Steges med sværen nedad i ovnen ½ time ved 160º Derefter vendes stegen, men stegen bliver stående nede i vandet. Sværen aftørres og saltes ophyggeligt, så der kommer salt ned mellem alle sværene. Der sættes en nellike i hver tredje ridse og laurbærblade med ca. 5-6 cm mellemrum Læg gulerødder, løg og evt. timian i vandet Steg videre i ca. 3 timer ved 160º hold øje med at der altid er vand i fadet, det må ikke blive tørt Stegen tages ud af ovnen. Laurbærblade og nelliker fjernes, og stegen placeres på en rist Sæt ovnen på grill til sværen bobler op overalt Når sværen er boblet op, tages stegen straks ud af ovnen HUSK: Stegen skal ”hvile” så den kun er lun ved servering Tips: Husk at ridse sværen, også helt gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet Dette er meget vigtigt |
|
Opskriften er vist 114700 gange,
og udskrevet 1330 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (34 stemmer) |
|
Kommentarer steinar - 2016-12-04 16:42:18 Efter 3½ time sættes stegen på en rist og ovnen på grill. Men skal overskydende vand fjernes? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne