Hindbær/kiwi lagkage
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Natasja Indsendt : Red : |
|
|
Kom de frosne hindbær ned i en lille gryde sammen med en spiseske vand. Lad det koge op ved svag varme, og rør og mos i det, til du får en flydende masse (der må ikke være hele hindbærstykker) Tilsæt ca. 1 dl sukker og to spiseske vaniliesukker. Smag til, og kom evt. mere alm. sukker i efter smag.
Lad masse køle helt ned i køleskab eller fryser hvis det skal gå lidt hurtigere. Pisk nu den ½ l fløde op, og tilsæt den kolde hindbærmasse lidt efter lidt. Det hele piskes godt sammen, og det må gerne være mere stift end alm. flødeskum. Hvis man savner noget sødme i cremen, kan der tilføjes lidt flormelis. Du har nu din færdige hindbærcreme til at smøre mellem dine lagkagebunde. Skræl de 5 kiwifrugter og skær dem i små tynde skiver og kom oven på cremen inden du sætter næste lagkagebund på. Kom lidt rød frugtfarve i din marcipan, og rul det meget tynt ud på noget bagepapir. Kom det ovenpå lagkagen og skær kanterne til. Dæk kanten af lagkagen med flødeskum. Gem lidt, og lav 8-10 små flødeskumsprikker rundt i kanten af marcipanen, hvorpå du kommer de friske hindbær. Skriv evt. navn eller andet tekst i midten af lagkagen med hvid glasur. |
|
Opskriften er vist 15237 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Vibeke - 2015-07-31 09:34:54 Jeg brugte næsten 200g marcipan. Ellers er den super lækker. susan - 2015-05-02 01:15:40 Jeg har lavet denne lagkage mange gange til min familie og venner... De er vilde med den... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne